šesti dan

Opsežna potraga za Mulićem, oko 300 osoba traga za mladićem

Opsežna potraga za Mulićem, oko 300 osoba traga za mladićem
18.12.2017.
u 11:44
Pogledaj originalni članak

Oko 300 pripadnika Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), županijskih uprava civilne zaštite Zeničko-dobojske i Sarajevske županije, Specijalne jedinice MUP-a ZDŽ, Gorske službe spašavanja, EKO-a iz Visokog, raftera te volontera danas, šesti dan, traga za mladićem Aldinom Mulićem, koji je pao u Miljacku.

Potvrdila je to Feni glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač dodajući da se od ranih jutarnjih sati pretražuju svi dijelove korita rijeka Miljacke i Bosne u dužini od oko 130 kilometara, odnosno čini se sve da bi se mladić pronašao.

- Pretražuju se i lokacije koje su pretražene i nove lokacije. Ide se rijekom Bosnom prema Visokom od Visokog prema Zenici i Doboju. Pretražuju se takozvane 'vruće točke' poput Lašve, brana u Kaknju i Zenici, a i danas su na terenu angažirani psi tragači i dronovi - naglasila je Kovač.

U kontaktu su, navodi, s različitim institucijama i službama poput Federalnog hidrometeorološkog zavoda i Agencije za vodno područje rijeke Save, dostavljaju im se informacije o brzini i protoku vode, i danas je vođena baza operacija u Operativnom centru FUCZ-a te se vrši stalna koordinacija s osobama na terenu.

Sve informacije koje dobiju objedinjuju se na jednom mjestu i šalju na teren, a i tragači šalju informacije s terena u Operativni centar, te Kovač podsjeća da je jučer bilo problema s područjem neočišćenim od mina kod Maglaja.

Dvojica mladića, Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28), nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede prošli tjedan. Prvo je u mutnu vodu upao Fočo, a Mulić je skočio za njim želeći ga spasiti. Tijelo Irhana Foče nađeno je u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a za tijelom Aldina Mulića se još traga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.