Dvije odvojene akcije

Oduzeta veća količina duhana i cigareta

duhan
duhan
duhan
duhan
19.01.2017.
u 14:20
Pogledaj originalni članak

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u dvije odvojene akcije oduzeli su veću količinu rezanog duhana i duhanskih prerađevina na području Ilijaša, Kaknja i Istočnog Sarajeva, priopćeno je iz UNO BIH. 

U kooridniranoj akciji pripadnika Grupe za sprječavanje krijumčarenja regionalnih centara Sarajevo i Tuzla izvršen je pretres na dvije odvojene lokacije. Tom prilikom na lokacijama Ilijaš i Kakanj, otkriveno je i spriječeno neovlašteno prometovanje duhanom i duhanskim prerađevinama.

Oduzeta je roba u vrijednosti 56.000 KM.

Prema ranijim operativnim saznanjima, pripadnici Grupe za sprječavanje krijumčarenja, Regionalni centar Sarajevo, otkrili su veću količinu krijumčarenih cigareta na području općine Istočno Sarajevo. Tom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli 1.960 kutija cigareta "Marble", "Marlboro" i dr. koje nisu bile propisano označene akciznim markcicama UNO BiH.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priopćeno je iz UNO BIH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.