LEDENI VAl

Od posljedica hladnoće u BiH preminuo Slobodan Dragić

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Od posljedica hladnoće u BiH preminuo Slobodan Dragić
30.01.2014.
u 09:22
One koje smo susreli na izlazu iz Mostara, s jedne strane prema Širokom Brijegu, s druge prema Čitluku, provjeravali su policijski službenici
Pogledaj originalni članak

Nakon neobično toplog početka i sredine siječnja, kraj mjeseca donio je nagli zaokret, veliku hladnoću i snijeg, ali i zdravstvene probleme brojnim građanima i kroničnim bolesnicima kojima ovakve promjene nikako ne odgovaraju. U Republici Srpskoj u selu Jazovac na području Gradiške od posljedica ovakvog vremena preminuo je pedesetogodišnji Slobodan Dragić. Prilikom pregleda tijela nisu pronađeni nikakvi znakovi nasilja, a nesretnom čovjeku je od posljedica hladnoće prestalo kucati srce. Dragić je druga žrtva u Republici Srpskoj koja je preminula ove zime od posljedica smrzavanja. Prije njega, od posljedica smrzavanja preminuo je pedesetjednogodišnji Ljubomir Ostojić. Osim što je ovakvo vrijeme opasno za zdravlje građana, poledica na cestama nije bila dobra ni za vozače.

One koje smo susreli na izlazu iz Mostara, s jedne strane prema Širokom Brijegu, s druge prema Čitluku, provjeravali su policijski službenici. Oni koji nisu zadovoljavali ni minimum uvjeta i koji su bili bez zimskih guma isključivani su iz prometa s obzirom da su ozbiljno ugrožavali promet svojim postupcima. Savjesniji vozači hvalili su rad policije i u ovim neprirodnim uvjetima. Nezgode su se događale i u drugim mjestima BiH. U sarajevskom naselju Čengić Vila ralica je upala u rijeku Miljacku. Navodno je djelatnik poduzeća pokušao izbjeći ženu koje je šetala svog psa. Vozač je čistio šetnicu, a ona se nije na vrijeme sklonila i prilikom pokušaja zaobilaska osobe ralica se izvrnula. Na sreću, ozlijeđenih u ovoj neobičnoj nesreći nije bilo.

A osim problema, snijeg je donio osmijeh na lice školarcima u BiH jer je dio njih u određenim dijelovima BiH vraćen s nastave s obzirom da su područni putovi ponegdje bili slabije očišćeni. Ovaj snijeg je mnoge podsjetio na 2012. kada je BiH bila doslovno paralizirana pa su se mnogi pribojavali crnog scenarija. Zasad, on nije izgledan jer meteorolozi u idućim danima najavljuju toplije vrijeme s kišom. Kiše će biti danas u čitavoj BiH, a prolazno proljepšanje slijedi sutra, nakon čega predstoji još jedan tmuran i kišovit vikend. U idućem tjednu bit će više sunca, a nova zimska nestabilnost prema sadašnjim najavama stiže za tjedan dana. (Ž.A., Ž.M.)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.