Izvanredna vijest

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA NA TRIBISTOVU, ČETIRI DJEVOJKE I ČETIRI MLADIĆA UGUŠIO PLIN

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA NA TRIBISTOVU, ČETIRI DJEVOJKE I ČETIRI MLADIĆA UGUŠIO PLIN
01.01.2021.
u 11:41
Pogledaj originalni članak

Na Tribistovu, u općini Posušje, u novogodišnjoj noći dogodila se nezapamćena tragedija. Prema saznanjima Večernjeg lista, osmero mladih preminulo je od posljedica gušenja plinom.

Neslužbeno, riječ je o četiri djevojke i četiri mladića iz Rakitna i Posušja, svi imaju oko 20 godina, a do nesreće je došlo uslijed problema s plinom kojim su se grijali u vikendici u kojoj su čekali Novu 2021.

- Istina je. Osmero mladih je stradalo - rekli su za Hinu iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije. Policija je dobila dojavu o tragediji oko 10 sati ujutro.

Cijeli posuški kraj i Hercegovina zavijeni su u crno.

Doznajemo i kako je oko vikendice u kojoj se dogodila tragedija, sve blokirano, policija je ogradila sve u krugu od dva kilometra, dok se obavlja očevid.

Kako neslužbeno doznaje Vecernji.ba, iz susjedne vikendice rano jutros prijatelji su im pošli čestitati Novu 2021. kucali su, nitko nije otvarao. Bilo im je sumnjivo jer nitko nije odgovarao, a agregat je radio. Jedan od mladića razbio je prozor i zatekao u vikendici stravičan prizor. Nepomična tijela.

U povodu nezapamćene tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih iz Općine Posušje uputili su najiskrenije izraze sućuti.

- Također, molimo sve  vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad - navode iz Općine Posušje.

- Što reći nakon ovakvog događaja, jednostavno ne mogu vjerovati da se ovakva tragedija dogodila. Ovo je nezapamćeno - kazao je Begić za Vecernji.ba, dodavši kako izražava, u svoje osobno ime, kao i u ime općine, sućut obiteljima preminulih. Kazao je kako je spreman pomoći na bilo koji način.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović oglasio se u povodu nezapamćene tragedije koja je pogodila Posušje.

- Duboko pogođeni velikom tragedijom, tužnom i bolnom viješću o nesretnoj smrti osam mladih osoba u Posušju izražavam sućut obiteljima stradalih djevojaka i mladića.

Teško da možemo iznaći prave riječi utjehe u ovoj nezapamćenoj tragediji i crnom danu za cijelu državu.

Ovim putem izražavam najdublju sućut s iskrenim suosjećanjem u vašoj boli i zajedničkoj molitvi da njihove duše pronađu svoj mir i spokoj.

Počivali u miru Božjem - stoji u izrazima sućuti dr. Dragana Čovića.

O tragediji u općini Posušje u kojoj je zauvijek otišlo osmero mladih na Twitteru se oglasio i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

"Potresen tragedijom u Općini Posušje, gdje je osmero mladih noćas izgubilo život od posljedica gušenja plinom, izražavam sućut obiteljima i bližnjima. U telefonskom razgovoru s načelnikom Begićem iskazao sam žaljenje zbog ove tragedije koja je zavila Posušje u crno", napisao je Radman na Twitteru.

Velimir Markota uime Mjesne zajednice Poklečani (Rakitno) kazao je za Večernji list kako je u ovom trenutku teško pronaći riječi za ovo što se dogodilo te naveo kako su stanovnici ovoga mjesta u šoku nakon tragedije koja je potresla Hercegovinu. 

Brojni se opraštaju od stradale mladosti.

- Neka danas usmjesto smijeha šutnja glasno odjekne. Neka se čuju snažni otkucaji srca koji strah govore. Neka svijeća na prozoru gori. Neka se moj grad ne stidi plakati. Neka vas sve Gospa, Majka zagrli. Koliko je vas u sobu ušlo vidit jesu svi na broju? Grade moj. 8 života. 8 srca. Neka tinja svijeća. Nek su ruke u molitvi sklopljenje. Pokoj vječni daruj im Gospodine - poruka je HŠK Posušje.

- Naše misli i molitve su uz Posušje - poruka je iz Crvenog križa ZH županije.

- U raj poveli vas anđeli! Pokoj vječni daruj im Gospodine - oglasili su se i iz HNK Mesihovina upućujući iskrenu sućut obiteljima i prijateljima preminulih.

Zajednica Hrvata iz Stuttgarta: Počivajte u miru, anđeli. Puno snage roditeljima i obiteljima.

Poruka Grada Sinja: Grad prijatelj, Posušje zavijeno u crno. Osmero mladih u novogodišnjoj noći izgubilo život od posljedica gušenja plinom. U raj poveli vas anđeli, na dolasku vašem primili vas mučenici! I odveli vas u sveti grad, nebeski Jeruzalem. Zbor anđeoski vas primio i vi s Lazarom, nekoć ubogim, pokoj vječni imali!Pokoj vječni daruj im Gospodine. Počivali u miru Božjem. Naše misli i molitve su uz Posušje


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.