Suđenje

Navijač Željezničara ubijen s malo veće udaljenosti od 1 metra

08.04.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Iskazom 2 vještaka MUP SŽ, biologinje Amire Kekić i balističara Nijaza Smajića, jučer je u Županijskom sudu u Sarajevu završen dokazni postupak tužitelja protiv Izudina Tahirovića, optuženog da je 16. 4. u prostorijama udruge FK Željezničar na Grbavici, hicem iz pištolja ubio 26-godišnjeg Mirzu Raščića.

Njegovi prijatelji pojavili su se u sudnici s majicama s Mirzinim likom. - Tragovi Mirzine krvi su nađeni na njegovim kratkim hlačama, potkošulji i jednom opasaču, objasnila je Kekić te dodala kako na odjeći Tahirovića, kačketu i dukserici, nisu zatečeni tragovi krvi. Da na odjeći Tahirovića nisu nađeni ni ostaci barutnih čestica, objasnio je vještak Smajić.

- Obavljenim vještačenjem utvrđeno je kako je pištolj ispravan i kako nije čišćen poslije posljednje uporabe. Potvrđeno je i da su zrna koja su pronađena na mjestu ubojstva ispaljena iz tog pištolja. Analizirano oružje nije korišteno u izvršenju drugih kaznenih djela, kazao je Smajić. Objasnio je i kako su na 2 majice, koje su pripadale Raščiću, nađene probojne rupe koje se poklapaju i koje su nastale uslijed djelovanja oružja.

- Usta cijevi pištolja u trenutku ispaljivanja metka bila su udaljena više od 1 m, rekao je balističar Smajić. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.