Sarajevo

Na slobodi pomagači odbjegloga vozača

Na slobodi pomagači odbjegloga vozača
28.10.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Ne smatrajući da sa slobode mogu utjecati na svjedoke ili sudionike, Županijski sud u Sarajevu ponovno je odbio prijedlog tužiteljice za određivanje jednomjesečnog pritvora za četiri pomagača odbjeglom Sanjinu Sefiću koji je prije 15 dana u Sarajevu golfom usmrtio studentice Editu Malkoč i Selmu Agić. Riječ je o Sanjinovoj sestri Sari Sefić, njezinu dečku Amaru Salihoviću te Saudu Nišiću i Dini Aliću, kojima prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Tužiteljica Advija Hajdo Balta kazala je kako u cijelosti ostaje pri ranijem prijedlogu, a obrana se usprotivila.

- Tužiteljica samo u jednoj rečenici, i to citiranjem zakonske odredbe, spominje da bi mogli utjecati jedni na druge ili na Gorana Perišića, ali bez obrazloženja kako bi to mogli uraditi, kazao je odvjetnik Tarik Čingić, branitelj Dine Alića.

S njim se složio i Salihovićev odvjetnik Rusmir Karkin koji je kazao da mu je njegov klijent rekao kako je od puštanja na slobodu primijetio da ga prate policajci.

Kerim Čelik, koji zastupa Saru Sefić, rekao je da nema smisla određivati nekom pritvor tko se neće i ne može kazniti. Naime, Sara Sefić, kao sestra osumnjičenoga, po Kaznenom zakonu ne može odgovarati za pomoć srodniku.

- Od početka nije bilo razloga za pritvor. Automobil je pronađen, svjedoci saslušani, telefoni su oduzeti, tako da ne vidim kako bi mogli ometati istragu, kazao je Omar Mehmedbašić, odvjetnik Sauda Nišića.

Inače, Sanjin Sefić iz pritvora u Novom Sadu odbija izručenje Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.