SIPA

Na graničnom prijelazu Uvac uhićena jedna osoba u nastavku akcije ''Lift''

Na graničnom prijelazu Uvac uhićena jedna osoba u nastavku akcije ''Lift''
28.12.2015.
u 13:20
Pogledaj originalni članak

Postupajući po zahtjevu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a na osnovu naredbe Tužiteljstva BiH, policijski službenici Granične policije BiH jučer su (27.12.2015. godine) na Graničnom prijelazu „Uvac“ uhitili osobu inicijala I.R. (1970) i istog dana je predali policijskim službenicima SIPA-e. Navedena osoba uhićena je u nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „Lift“. 

Osoba inicijala I.R. sumnjiči se da je počinila krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe. Nakon kriminalističke obrade, uhićena osoba predana je jučer Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Policijski službenici SIPA-e, u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i MUP-a Županije Sarajevo, 21.12.2015. godine proveli su operativnu akciju kodnog naziva „Lift“. Na području Sarajeva, Mostara i Bugojna uhićeno je šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe. Pretreseni su objekti na šest lokacija, a tijekom pretresa pronađena je veća količina oružja, municije, eksploziva i eksplozivnih naprava, kao i drugi predmeti koji mogu služiti kao dokaz u daljem postupku.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.