Otac Dženana Memića

Muriz Memić tvrdi kako mu je Dalida Burzić potvrdila kako se radi o ubojstvu

Muriz Memić tvrdi kako mu je Dalida Burzić potvrdila kako se radi o ubojstvu
09.05.2018.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Na sjednici Skupštine Sarajevske županije uoči razmatranja izvještća o radu Tužiteljstva SŽ-a za 2017. godinu zastupnicima se obratio Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića.

On je kazao kako već dvije godine i tri mjeseca traje agonija koju prolazi sa svojom obitelji. On je zastupnicima kazao i to kako ga je u čak dva navrata glavna tužiteljica Tužiteljstva Sarajevske županije Dalida Burzić obavijestila kako je riječ o ubojstvu, prenosi agencija Patria.

- Dana 15. ožujka Dalida Burzić priopćava kako je to bilo ubojstvo, da je to bilo naguravanje.

Šalje mi dva dopisa, po istim dokazima i svjedocima prelaze na prometnu nesreću. Ja sada imam sve dokaze, nije 100 posto, nego 200 posto da se radi o ubojstvu. Ovo je sprega MUP-a i Tužiteljstva - rekao je Memić.

Memić je kazao kako je u noći kad je obavljen očevid, s 8. na 9. veljače, pronađeno šest komada stakla, što se vidi i na snimci koju je napravio istražitelj Sefedin Škrijelj, dok su vještaku strojarske struke dana 83 komada stakla. On je također podsjetio zastupnike kako je na ovom slučaju angažirano devet tužitelja.

- Svi kažu kako na slučaju prometne nesreće radi jedan tužitelj.

On je podsjetio i na izjave liječnika Alije Čelje, koji je kazao kako Dženanove ozljede nisu nastale u prometnoj nesreći, dok je liječnik Željko Karan kazao kako je mladić imao obrambene rane na rukama.

- Dalida Burzić, zajedno s MUP-om, sakrila je dokaze. Dugo je dvije godine i tri mjeseca da dokazujem nešto što je očito. Ja više ne mogu sam - kazao je Memić sa skupštinske govornice.

Memić je kazao kako je vještak Ševal Kovačević izmislio prometnu nesreću, izmislio je i brzinu i kretanje, dok je amnezija Alise Mutap trebala Tužiteljstvu kako bi se sakrio ubojica.

- Alisa je u svojoj izjavi opisala ubojicu, ja ne mogu dovesti ubojicu u zatvor. Tražim od Tužiteljstva da ovo prekine i dovede ubojicu.

Vjerovao sam u rad suda, više ni u to ne vjerujem. Sud mora dopustiti da odvjetnik dobije svaki dokument. Dalida Burzić i pojedini tužitelji su uzeli novac, evo ja ću dati više, ali za istinu - kazao je Memić. On je postavio i pitanje koliko je koštalo suđenje koje se vodi. Također mu nije jasno zašto državno tužiteljstvo ne uradi nešto po kaznenoj prijavi koju su podnijeli protiv vještaka.

Nakon što je uvodne riječi izložio ministar pravosuđa i uprave Mario Nenadić, predsjedateljica Skupštine SŽ-a Ana Babić pročitala je pismo glavne tužiteljice Burzić. Ona je navela da je vidjela iz medija kako će se obratiti Memić i govoriti o slučaju koji još nije okončan te je odlučila ne doći u Skupštinu SŽ-a. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.