SPASIO JE OTAC

Majka i očuh godinama zlostavljali djevojčicu: Tukli je remenom, morala čuvati mlađu braću...

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Majka i očuh godinama zlostavljali djevojčicu: Tukli je remenom, morala čuvati mlađu braću...
03.11.2022.
u 09:29
Djevojčica je istražiteljima ispričala kako ju je majka tukla. No, puno gori bio je očuh koju ju je jednom prilikom pogodio kantom i razrezao joj nos
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Hrvatskoj podiglo je optužnicu protiv jedne Slavonke i njezinog drugog supruga zbog povrede prava djeteta. Par je godinama maltretirao djevojčicu koja je s majkom, očuhom, polubraćom i polusestrom živjela u Njemačkoj.  

Zlostavljanje je trajalo od 2017. godine do lipnja 2021. sve dok je nije spasio njezin otac.  

Obitelj je djevojčicu isključivala iz obiteljskih aktivnosti kao što su odlazak na bazene i zoološki vrt te je ona morala ostajati sama kod kuće. Tijekom cijelih dana prisiljavali da boravi u svojoj sobi i da bude sama dok su bili na okupu s drugom djecom. Obraćali joj se sa "Marš u p.... m..., glupava si!", "Ti ništa ne znaš!". Slali su ju da hoda pješke sama do škole koji put traje oko sat i pol vremena dok bi se istovremeno polubrat vozio biciklom u školu. Ostavljali su joj na brigu mlađeg polubrata i mlađu polusestru kako bi oni mogli duže spavati, pa je tako prvookrivljena znala mlađe dijete u jutarnjim satima donijeti kćeri u sobu s pelenom i ostaviti ga radi presvlačenja i čuvanja a ona odlazila nastavljati spavati, pišu 24 sata. 

Djevojčica se na kraju počela povjeravati svome ocu koji je sve prijavio Centru za socijalnu skrb. Uspio je ostvariti da se preseli k njemu u Hrvatsku u dom gdje je živio sa svojom drugom kćeri i drugom suprugom. 

Djevojčica je istražiteljima ispričala kako ju je majka tukla. No, puno gori bio je očuh koju ju je jednom prilikom pogodio kantom i razrezao joj nos. Razlog za to bila je pojedena čokoladica zbog koje joj je naredio da legne na krevet, a potom je tukao remenom. Pri tome se umiješala majka pa je kaznu zamijenio klečanjem u kutu sobe s rukama na zatiljku. Kažnjavao ju je tako i što ju je vodio sa sobom na posao tijekom noćnih smjena. Tjerao ju je da sjedi na stolcu dok je on radio, nakon čega bi iscrpljena morala u školu. Prijetio bi joj batinama ako ne obavi kućanske poslove ili ako se ne pobrine za mlađu djecu. 

Kada je u školi priznala što se događa, završila je u Domu za djecu. Tek kada su prošle godine došli u Hrvatsku, djevojčica je sve ispričala ocu. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.