Nezapamćena prijevara u Kragujevcu

Lažni monah varao vjernike, a oni mu ljubili ruke i kupovali vozila

Lažni monah varao vjernike, a oni mu ljubili ruke i kupovali vozila
05.02.2018.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Uhićenje Milorada Radovanovića iz Kragujevca, lažnog svećenika SPC i pripadnika MUP-a, podsjetilo je na privođenje još jednog prevaranta iz tog grada koji se predstavljao kao “otac Varnava”.

Ispostavilo se kako je taj “monah” zapravo Zoran Belić koji je godinama bio na tjeralici MUP-a, a kojem su građani toliko vjerovali da su mu čak darovali automobil i motocikl!

Iako ova dva slučaja nisu povezana, činjenica je kako su obojica uspjela uvjeriti veliki broj ljudi da su svećenici.

- Otac Varnava je bio popularan u narodu. Njemu su se, uz obične građane, i ugledni gospodarstvenici u Kragujevcu ispovijedali, ljubili ruku, dobivao je bogate priloge. Svi su ga obožavali. Prema njegovim riječima, Šumadinci su tog naočitoga i rječitog “monaha”, navodno izbjegloga iz tzv. Republike Srpske Krajine, prihvatili kao najbližu rodbinu. Pričao je kako se svojedobno zaredio u manastiru Krka. Manastir Denkovac, u kojem je služio, postao je posljednjih godina duhovno središte ovog kraja. Ovaj čovjek brzo je stekao povjerenje građana.

- Varnava je brzo ušao u naše živote. Svi smo mu vjerovali. Ipak, najlošije je prošao jedan naš prijatelj. Kupio mu je čak automobil i motor - priča jedan Kragujevčanin. Prema njegovim riječima, bilo mu je sumnjivo što monah vozi motor, ali nije mogao uvjeriti prijatelje koji su mu rekli “da ne bogohuli”.

“Varnavi” su rasli apetiti, bio je glavni gost na mnogim svetkovinama, prikupljao priloge za manastir...

- Igrom slučaja, jednom od inspektora koji je pobožan bilo je sumnjivo što se taj monah ne drži kanonskih pravila. Doznao je njegovo civilno ime i ubacio ga u sustav. Ispostavilo se kako je desetak godina bio na tjeralici.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VA
Varesak
17:06 06.02.2018.

Neka ga i dalje stuju j obozavaju.

Avatar ivek
ivek
17:08 09.02.2018.

hahhaha oni njeg ljubil u ruhu a on nji ljubija u K...c