STROGE MJERE

Kažnjeno 57 građana koji su se kretali izvan mjesta prebivališta

Kažnjeno 57 građana koji su se kretali izvan mjesta prebivališta
05.04.2020.
u 12:10
Pogledaj originalni članak

Policija je u Republici Srpskoj prekršajno kaznila 57 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog stožera o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta, a koji se odnosi na period subotom od 12 do nedjelje u 18 sati, pišu Nezavisne novine.

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog stožera za izvanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje starijima od 65 godina, kao i zabrane kretanje svim osobama na javnim površinama od 20 do 5 sati, u protekla 24 sata kažnjeno je 37 građana u Republici Srpskoj.

 

Iz MUP-a RS podsjećaju da su od ovih zabrana izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net  i www.mup.vladars.net) i osobe kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za osobe koje nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici iskapajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Evidentirana je i jedna osoba koja je prekršila izrečenu mjeru izolacije i kojoj je uručen prekršajni nalog, kao i jedno kazneno djelo protiv zdravlja ljudi.

 

"U 01,35 sati Policijskoj stanici Prnjavor prijavio je radnik JP „Autoputovi RS“, da je nepoznata osoba došla pješke na naplatno mjesto Prnjavor na autoputu '9. Januar' i napravilo štetu kod naplatne kućice, nakon čega je pobjegao. Policijski službenici su izvršili očevid i utvrdili je da je NN osoba iz kolovoza iščupalo vertikalnu plastičnu zapreku, polupalo staklo na svjetlosno-signalnom uređaju koji se nalazi na ulazu u naplatno mjesto, a nakon toga oštetilo kamere", navedeno je u priopćenju MUP-a.

 

Dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banje Luke je događaj kvalificirala kao KD Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, jer je djelo izvršeno u vrijeme zabrane kretanje svih osoba na javnim površinama.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske poziva na građane da poštuju Zaključak Republičkog stožera za izvanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju izvanredne mjere u cilju prevencije širenja koronavirusa „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.