TRAGEDIJA

U velikom požaru na Hvaru poginuo muškarac koji je htio spasiti svoj bager

U velikom požaru na Hvaru poginuo muškarac koji je htio spasiti svoj bager
07.08.2022.
u 15:37
Na mjestu događaja izvršit će se očevid radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju.
Pogledaj originalni članak

Nešto prije 13 sati na Hvaru kod naselja Dol izbio je požar, a jedna osoba je smrtno stradala. Na mjestu događaja izvršit će se očevid radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju.
Požar je buknuo oko 12,50 sati na predjelu Vrbanj - Dol kod Starog Grad, a iz policije su rekli kako će se na mjestu događaja obaviti očevid radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju. Neslužbeno se doznaje kako je jedan mještanin oko 14 sati pokušao spasiti svoju imovinu i bager. Podsjetimo, u 13.40 sati zaprimljena je dojava i o požaru kod Zastražišća. Na teren su izašli vatrogasci DVD Jelsa, Stari Grad i Hvar. Dignuta su i tri kanadera. - Mogu samo potvrditi da između Dola i Vrbanja gori gusta borova šuma, ugrožene su i kuće u mjestu Vrbanj, tako da smo u pomoć pozvali kanadere –  kazao je Antoni Ivanković, zapovjednik DVD-a "Stari Grad" za Slobodnu Dalmaciju. DVD "Hvar" je objavio informaciju da su dignuta tri kanadera, kako bi pružili pomoć u gašenju.
Smrt čovjeka na Hvaru potvrdio je novinarima i premijer Andrej Plenković tijekom davanje izjave na Sinjskoj alki. "Organizirani su kanaderi koji sa vatrogascima gase ovaj požar. Koliko razumijem, riječ je o osobi koja je izvlačila vozilo iz požara", rekao je Plenković i izrazio sućut.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.