MASKIRANI I NAORUŽANI PALICAMA

Interventna policija spriječila sukob na A1: Navijačke skupine imale dogovoren okršaj?

Foto: MUP
Foto: MUP
28.08.2022.
u 17:39
Interventnim su policajcima u pomoć došli i djelatnici PU ličko-senjske koji su pomogli u rješavanju situacije na miran način, bez sukoba, ali i u micanju vozila s autoceste
Pogledaj originalni članak

Sukob između navijačkih skupina spriječen je samo zahvaljujući brzoj reakciji interventne policije koja je odmah po dojavi došla na mjesto gdje su navijači Hajduka, kako je pojašnjeno iz MUP-a, izišli maskirani i naoružani bejzbol palicama iz svojih vozila.

Pretpostavlja se da su imali dogovoren sukob s navijačima Dinama koji putuju u Šibenik, obzirom da je promet bio blokiran na obje strane A1. Interventnim su policajcima u pomoć došli i djelatnici PU ličko-senjske koji su pomogli u rješavanju situacije na miran način, bez sukoba, ali i u micanju vozila s autoceste A1 koji su napravili kolonu od čak 10 kilometara za vikend kada se i velik broj turista vraća sa Jadrana ili se pak kreće putem mora.

Dio navijača u međuvremenu je preusmjeren sa državne ceste A1 i sada se kreće dalje prema odredištu u pratnji policije. Naime, iako su putnici na A1 dojavili da je dio gostujućih navijača Hajduka koji su išli u smjeru Osijeka imao policijsku pratnju, iz policije napominju da nemaju sva vozila, posebno ne u privatnom angažmanu, policijsku pratnju na autocesti, već da se većina navijača prihvaća na izlasku s autoceste i pod pratnju policije dolaze na mjesto nogometnog susreta.

No, činjenica je i da policija u slučaju utakmica koje su procijenjene visokorizičnima, ima punktove na kojima nadgleda promet, o čemu su putnici svjedočili obzirom da su dojavili da su na većini benzinskih postaja i odmorišta u smjeru Splita i Osijeka primijetili policijske patrole.

Nažalost, navijači ništa nisu naučili niti shvatili nakon velikog incidenta na autocesti između Zagreba i Karlovca na odmorištu Desinec kada su navijači također automobilima blokirali promet na autocesti i izazvali sukob s policijom, čime su doveli u opasnost i živote ostalih putnika na autocesti.

Mnogi su taj njihov čina nazvali terorizmom, a mnogi i današnju blokadu državne ceste nazivaju tako.  MUP se u međuvremenu oglasio na Twitteru te obavijestio navijače Torcide kako će prihvat automobila biti na izlazila AC A5 u Osijek ili spojna cesta Južne OS obilaznice biti najkasnije do 17.30 sati.  Preporučuju i da za odmor i točenje goriva koriste ranija odmorišta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.