Mrtva tijela pronađena u dvorištu

Hladnokrvna egzekucija cijele obitelji: Angažirali i vidovnjaka

Foto: Screenshot/youtube
Hladnokrvna egzekucija cijele obitelji: Angažirali i vidovnjaka
18.08.2019.
u 10:45
Na traktoru je pronađeno tijelo Raje Kazimirovića (72). Tijelo njegove majke Dragice (92), sestre Ljubinke Oprikić (76) i nećakinje Dragane Jozeljić (52) pronađena su razbacana po dvorištu.
Pogledaj originalni članak

Mrtva tijela pronađena su u dvorištu na imanju obitelji Kazimirović. Deset hitaca ispaljeno je u jednog muškarca i tri žene. Leševi su dva dana ležala na imanju u izoliranom zaseoku kraj Jabukovca.

Na traktoru je pronađeno tijelo Raje Kazimirovića (72). Tijelo njegove majke Dragice (92), sestre Ljubinke Oprikić (76) i nećakinje Dragane Jozeljić (52) pronađena su razbacana po dvorištu.

Policija je doslovno pregledala svaki pedalj imanja, a prikupljene materijale poslali su na analizu u Beograd, prenosi 24sata.hr. 

- Zasad na osnovu svih prikupljenih materijalnih dokaza sa mjesta zločina, položaja tijela ubijenih i načina na koji su ubijeni jedino možemo pretpostaviti da iza svega stoji profesionalac, tj. da je obitelj likvidirao plaćeni ubojica - kazao je za izvor Kurira iz istrage.

Pomaknula glavu pa joj metak prošao kroz usnu

Dokazi upućuju na to da je ubojica prvo prišao Raji koji je sjedio na traktoru, i to na samo metar razdaljine, i da je tek onda izvukao pištolj. Ispalio je u njega pet hitaca, četiri u trbuh i plućni koš, a peti, završni, u glavu. Na osnovu opekotina od baruta oko rane, ispalio mu ih je iz neposredne blizine, tj. prislonio mu je cijev pištolja na čelo. 

- Na isti način, prislanjanjem pištolja uz glavu, ubijene su i žene. Rajina sestra je vjerojatno malo pomaknula glavu, pa joj je metak prošao kroz usnu - saznaje se neslužbeno iz istrage.

Ubijeni Kazimirovići poznati su kao imućna obitelj sa pozamašnom ušteđevinom, a nedavno im je nuđena velika svota novca za plac u selu.

Istražitelji su dosad preslušali desetine ljudi. Na obavijesni razgovor pozvan je velik broj stanovnika sela. Svi su poligrafski testirani i svi su prošli poligraf.

- Ispitani su i svi ljudi sa kojima se Raja sudio zbog raznih nesuglasica oko puteva, njive i stoke. Čahure nisu našli, pa se pretpostavlja da ih je ubojica odnio poslije zločina - kaže izvor za Kurir.

Naime, ubijeni Raja, inače poznati poljoprivredni proizvođač u kraju koji je imao imanje s 15 krava i 40 koza i ovaca, navodno je bio u svađi s velikim brojem ljudi.

Ubojice uzele novac, ali i dokumente

Mještani Jabukovca smatraju da su Kazimirovići ubijeni zbog novca i da je ubojica sigurno poznati kriminalac iz Brze Palanke koje je viđan nekoliko dana ranije u selu. 

Pričaju da, iako su živjeli skromno, Kazimirovići bili imućni, a priča se da je Raja iskopao ćup pun zlata. Raja je zlato pronašao davno, prilikom rada na njivi. Kupio je sef, stavio dukate u njega i ponovno ga sakrio ili zakopao u zemlju. 

U kući je izvršena i premetačina. Prema najnovijim informacijama, donosi Kurir, ubojstva je počinilo više osoba i svi su bili profesionalci. Sumnja se i da su uzeli i novac koji je Raja čuvao u kući, s obzirom da novci nisu pronađeni u domu Kazimirovića. Međutim, ubojicama je nakon likvidacije i premetačine, prilikom bijega na imanju ispala novčanica od 50 eura.

Kako Blic saznaje, dokumenti najmlađe žrtve, Dragane Jozeljić, među kojima je i putovnica nisu pronađeni u kući, te se sumnja da su egzekutori tijekom premetačine, iz za sada nepoznatih razloga, odnijeli sa sobom i sve njezine dokumente.

Niame, Dragana i Ljubinka su došle u posjetu obitelji iz Njemačke dva tjedna prije ubojstva. 

Policija angažirala i vidovnjaka

Istražitelji su se kako piše alo.rs obratili za pomoć jednom mještaninu koji navodno ima vidovnjačke moći, a koji im je kazao da su ubojice dvojica muškaraca.

- Ubojice su nakon zločina iz Rajine kuće odnijele bilježnicu malog formata plavih korica sa nacrtanim trkačkim automobilom.  Bila su to dva muškarca, jedan stariji i drugi dosta mlađi - kazao je mještanin inače poznat po svojim  paranormalnim sposobnostima, ali i suradnji kako sa domaćom, tako i stranom policijom.

Riječ je inače o profesoru u jednoj srednjoj školi, sada već pred mirovinom, koji je već nekoliko puta dosad pomagao policiji.

- Tako je prije dvanaest godina pouzdano ukazao na ubojicu jednog dvanaestogodišnjeg dječaka u Bugarskoj, a svojevremeno se spominjala njegova presudna uloga u pronalaženju jedne otete djevojke iz Bora koju je otmičar krio u vikendici izvan grada - kazao je jedan mještanin.

- Što je u toj bilježnici pisalo, nisam vidio - kazao vidovnjak, koji, kao ni policija, ne voli javno pričati o međusobnoj suradnji.

Ubojice iz kuće uzele knjigu dužnika

U svakom slučaju vizijom ovog poznatog vidovnjaka napravljen je velik korak naprijed u istrazi.

- Vjeruje se da bi oteta bilježnica mogla biti Rajina knjiga dužnika. Iako su Kazimirovići živjeli skromno, u kući bez struje, i oblačili se gotovo sirotinjski, bili su imućni ljudi, pa istraga sada, naime, provjerava mogućnost da je ubojstvo počinio netko kome je Raja posudio novac - kaže izvor.

U blizini Jabukovca nalazi se selo Vratna u kojem se prije 12 godina zbio najveći masakr u povijesti Srbije. Nikola Radosavljević(39) ubio je devetoro susjeda iz lovačke puške. Hodajući cestom od svoje kuće ulicom  redom je ubijao susjede.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.