sud BiH

Damir Lipovac osuđen na sedam godina zatvora

Damir Lipovac osuđen na sedam godina zatvora
09.02.2016.
u 14:12
Pogledaj originalni članak

Nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivice, vijeće Odjela I za ratne zločine Suda BiH izreklo je presudu kojom je optuženi Damir Lipovac proglašen krivim za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.

Vrijeme koje je optuženi Lipovac proveo u pritvoru uračunat će se u izrečenu kaznu zatvora. 

Lipovac je proglašen krivim što je u lipnju mjesecu 1992. godine, na području općine Derventa, za vrijeme oružanih sukoba u Bosni i Hercegovini, kao pripadnik 103. brigade HVO Derventa i komandir logora koji je formiran u prostorijama osnovne škole u mjestu Poljari, postupao suprotno odredbama člana 3 Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba za vrijeme rata od 12. kolovoza 1949. godine, jer je sudjelovao u teškom oduzimanju fizičke slobode, ubojstvima, mučenjima, raznim oblicima fizičkog i psihičkog zlostavljanja i pljački civila srpske nacionalnosti, koji su bili nezakonito zatvoreni u ovom logoru.

Podsjećamo, Lipovac je nakon raspisivanja potjernice na zahtjev Tužiteljstva BiH, iz Kraljevine Holandije, krajem studenog izručen bh. pravosuđu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.