Nakon utapanja dječaka

Članice Udruge u kućnom pritvoru, dok je odgovornima iz hotela određen zatvorski Imena

Članice Udruge u kućnom pritvoru, dok je odgovornima iz hotela određen zatvorski Imena
22.07.2018.
u 09:40
Pogledaj originalni članak

Sudac za prethodni postupak i predsjednik Višeg suda u Jagodini u susjednoj Srbiji Dragan Janićijević zbog utapanja 14-godišnjeg Riada Hasanovića iz Kladnja u petak je odredio kućni pritvor uz nadzor Aidi H. (31) i Melihi H. (52), odgovornim osobama udruge “Dječja radost” iz BiH, dok je Milošu A. (30), odgovornoj osobi hotela “Alfa”, određen zatvorski pritvor do 30 dana. Aida i Meliha bit će u jednoj kući u Jagodini dok se ne završi istražni postupak.

Krišom otišli na bazen

Pritvor do 30 dana određen je i četvrtom osumnjičenom, V. V. (31), odgovornoj osobi hotela “Alfa”, koji je i vlasnik hotela. Kako mediji u Srbiji doznaju u Višem tužiteljstvu, njega policija nije uhitila kada i ostale osumnjičene jer nije bio dostupan. Predstavnik hotela je Tužiteljstvu rekao kako se nalazi na godišnjem odmoru.

Sumnja se da su ljudi iz Udruge propustili dužan nadzor nad djecom, a da osoblje hotela nije primijenilo mjere zaštite na bazenu “Alfa”, zbog čega se dječak utopio. Riad, koji je u petak pokopan u Kladnju i čijem je ispraćaju nazočilo više stotina njegovih sugrađana, rođaka i prijatelja, boravio je sa skupinom djece iz Kladnja s udrugom “Dječja radost” u Jagodini. Tu su trebali ostati nekoliko dana.

Nažalost, tragedija se dogodila prvog dana, nedugo nakon što su došli u hotel. Posjet je otkazan, a djeca su se vratila u Kladanj.

Trideset i sedam djece iz Udruge za promociju obrazovno-kulturnih i edukativnih aktivnosti “Dječja radost” iz Kladnja s predsjednicom Melihom H., sedam volontera i četrdesetak djece iz Požege u utorak je stiglo u hotel oko 18.30. Večerali su, a onda su otišli do malog bazena u kojem su se djeca kupala. - Budući da im je osoblje hotela reklo da je veliki bazen dubok dva i pol metra, djeci je zabranjeno kupati se u njemu - rekao je izvor iz istrage. - Liječnica, koja je bila s njima, 15 minuta prije zatvaranja bazena, u 22 sata, rekla je da svi izađu. Djeca su poslušala i krenula k svojim sobama. Tri djevojčice i pokojni Riad H. ubrzo su se iskrali van, prošli kroz prazan kafić i otišli u veliki bazen. Riad se, navodno, prijateljicama hvalio da može dugo roniti, ali one su htjele preplivati cijelu dužinu bazena. Kada je zaronio, one su počele plivati.

Kada su izašle iz bazena i vidjele da ga nema, počele su ga dozivati. Stravičan prizor je uslijedio. Tijelo njihova prijatelja bilo je na dnu sredine bazena. Odmah su pozvale liječnicu koja ga je pokušala reanimirati, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć. Nažalost, Riadu nije bilo spasa.

Prvo obavijestili strica

O tragediji je policija prvo obavijestila strica stradalog Riada Jasmina Hasanovića kako bi on tragičnu vijest prenio roditeljima. - Spavao sam kad sam čuo da netko lupa na vrata. Izađem i vidim policiju. Obavijestili su me i zamolili da to kažem obitelji. Dok nisam popio dvije tablete i dobio injekciju, nisam imao snage kazati im što se dogodilo - kroz suze je za Avaz kazao dječakov stric Jasmin te dodao kako će se obitelj jako teško oporaviti od ove tragedije. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.