Presuda

Čapljincu dvije i pol godine za tri pljačke u Splitu i Makarskoj

Čapljincu dvije i pol godine za tri pljačke u Splitu i Makarskoj
27.05.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Dva mjeseca nakon što je uhićen u Splitu, i to čak poslije 12 godina bježanja, u splitskom Županijskom sudu na 2,6 godine osuđen je Dragan Milošević (34) iz Čapljine zbog tri razbojstva u Splita i Makarskoj. Tako je u kolovozu 2004. opljačkao mjenjačnicu Sistem-Tradea u Splitu. Uperio je pištolj prema djelatnici koja mu je dala oko 10.000 kuna. To mu nije bilo dovoljno pa joj je ponovno zaprijetio, a ona mu je dala još 100 kuna. No, odgurnuo ju je i nasilno otvorio blagajnu, uzevši ukupno oko 21.000 kuna.

Stariji i deblji

Nekoliko dana poslije u Makarskoj je “napao” mjenjačnicu “Sirena” zaprijetivši tada zaposlenici replikom pištolja i oteo oko 43.000 kuna i pobjegao. Isto je ponovio i početkom kolovoza 2005., kada je uzeo oko 72.000 kuna. Iako prilikom svih triju pljački policija nije našla njegove otiske i druge tragove, Milošević je identificiran kao počinitelj zahvaljujući snimkama videonadzora. Iako je sad toliko godina stariji i dosta je deblji, oštećeni bračni par iz zadnjih pljački su ga prepoznali, dok djelatnica splitske mjenjačnice nije. No, Milošević je priznao sva djela. Kazao je i kako se u međuvremenu oženio i dobio dijete te da se sam predao splitskoj policiji.

Pogreškom pušten

Milošević se u međuvremenu nalazio na izdržavanju zatvorske kazne od pet i pol godina u KP-u Zenica, koje je “zaradio” zbog pljački banaka na području Mostara, Čitluka i Sarajeva. Nakon izlaska, krajem 2013. pokušao je u Ljubuškom s još jednom osobom opljačkati dilera devizama. Tada je teško ranjen hicem u glavu te mu je bila potrebna liječnička pomoć. Nekim čudom preživio je pa je nakon bolničkog tretmana bio poslan u pritvor, ali se uskoro, navodno pogreškom, našao na slobodi i pobjegao bh. pravosuđu. Županijski sud u Širokom Brijegu za njim je u veljači 2014. raspisao tjeralicu.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.