mirno spavaj, anđele

Čapljina oplakuje Lanu (18). Na kobnoj cesti već su ginuli pješaci, mještani peticijom traže radar

Čapljina oplakuje Lanu (18). Na kobnoj cesti već su ginuli pješaci, mještani peticijom traže radar
04.07.2020.
u 14:00
Pogledaj originalni članak

Čapljina i cijela Hercegovina oplakuju tragično stradalu 18-godišnju Lanu Jurković iz Gabela Polja. Nesretna je djevojka, pred kojom je bio cijeli život, smrtno stradala u noći na petak oko 3.25 nakon što ju je automobilom pokosio 27-godišnji M. K., također iz Čapljine. Tragedija se dogodila u Ulici hrvatskih branitelja pokraj čapljinskog groblja gdje su se, nažalost, već događala stradanja pješaka sa smrtnim posljedicama. Kako Večernji list neslužbeno doznaje, Lana se te kobne noći vraćala s posla iz Trebižata, gdje je radila u jednom ugostiteljskom objektu. Kako je iz Gabela Polja, u Trebižatu je spavala kod rodbine jer joj je tako bilo bliže odlaziti na posao i vraćati se. Nije ni slutila kako će joj to biti posljednji dan u životu... Bez svoje su Lane u samo jednom trenu zauvijek ostali roditelji Milenko i Nataša te brat Leon. Lana će biti ispraćena na vječni počinak u nedjelju, 5. srpnja u 18 sati na groblju sv. Josipa u Gabela Polju.

Kako su izvijestili iz MUP-a HN županije, u teškoj su prometnoj nesreći sudjelovali pješakinja Lana Jurković (MUP objavio samo inicijale stradale, nap. a.), M. K. (1993.) iz mjesta Nakovanj (Šuškovo Naselje, nap. a.) s vozilom marke Audi te parkirano vozilo marke Citroen. Upravljajući Audijem M. K. je udario u parkirani Citroen, a potom i u nesretnu Lanu koja je preminula uslijed zadobivenih teških ozljeda. Kako je također navedeno iz MUP-a HNŽ-a, vozač M. K. lišen je slobode zbog prisutnosti alkohola u organizmu.

- Na licu mjesta izvršen je očevid, a o svemu je upoznat tužitelj - stoji također u priopćenju MUP-a.

Kobni pravac u blizini čapljinskog groblja gdje se ne poštuje brzina

Kako doznajemo od mještana, zbog nesigurne prometnice na kojoj je poginula i Lana i pravca kojim se često vozi nedopuštenom brzinom, potpisivana je i peticija za postavljanje radara. Zasad još bez rezultata.

Inače, u nepuna dva tjedna ovo je drugi izgubljeni mladi život u Čapljini. Podsjetimo, nedavno je nakon za život opasnih ozljeda zadobivenih u teškoj prometnoj nesreći u naselju Modrič poginuo 28-godišnji Ivan Brkić, mladi rukometaš Rukometne akademije Čapljina.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.