Akcija SIPA-e u Sarajevu

Bivša ministrica na FB-u otkrila identitet zaštićene svjedokinje

15.04.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Inspektori SIPA-e jučer su u Sarajevu pretresli kuću Branke Šekarić-Ćuković (40), bivše ministrice za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljene osobe i izbjeglice u Vladi Bosansko-podrinjske županije u Goraždu, i supruga Dragana Šekarića, nedavno osuđenog na 17 godina za ratne zločine, odnosno ubojstva i silovanja počininjena 1992. na području Višegrada, a također, u drugom predmetu, još mu traje suđenje za sudjelovanje u otmici i ubojstvima putnika iz vlaka na postaji Štrpci u veljači 1993. godine.

Naime, osumnjičena je na društvenim mrežama objavila identitet zaštićene svjedokinje upravo u predmetu ratnog zločina, čime je, kako kaže Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH, prouzročila opasnost za život i sigurnost svjedokinje te su joj izuzeti računalo i svi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s ovim kaznenom djelom, piše Večernji list BiH.

- Tužiteljstvo BiH i sigurnosne agencije odlučne su suprotstaviti se bilo kakvim oblicima ometanja rada pravosuđa, otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka i ugrožavanja sigurnosti u predmetima ratnih zločina - podsjeća Grubešić.

Inače, još tijekom izricanja presude 13. veljače pred Sudom BiH, a ne mireći se s činjenicom da će suprug Dragan ostati iza rešetaka, Branka Šekarić-Ćuković je iste noći na svom profilu na Facebooku pogrdno pisala o Bakiri Hasečić, predsjednici Udruge “Žena - žrtva rata”, koja ju je zbog toga i prijavila policiji.

- Ona je u više navrata vrijeđala preživjele žrtve i svjedoke, otkrivala dijelove izjava preživjelih koje su pod sumnjivim okolnostima došle u njezine ruke. Također, vrijeđala je imenom i prezimenom živu zapaljenu ženu, govoreći da je živa i vlasnica tvrtke. Poslije svega što smo proživjeli, ubojstava, mučenja i poniženja, kako se netko može smijati u sudnici?

Vjerujte, ovo je prvi put da je netko tijekom izricanja presude napustio sudnicu. Nadam se da će doći dan kada će nam netko prići, kao žena i majka, i ispričati se - kazala je Hasečić, napominjući da to nije bio njihov prvi suret.

- Svojedobno sam se, dok je Šekarić-Ćuković bila ministrica u Vladi BPŽ-a, sastala s tadašnjim premijerom Alijom Begovićem, a kada je ona ušla u ured, predočila sam joj Draganovu fotografiju upitavši je poznaje li ga. Ona je bila šokirana. Rekla sam joj da je to njezin muž kojeg ja i moja obitelj odlično poznajemo. Branka mi je tada rekla:

“Molim vas, možemo li drugi put o tome razgovarati”, pravdajući se da se za Dragana udala poslije rata - prisjetila se Hasečić.

S druge strane, osumnjičena je na svom profilu spominjala da ju je Hasečić u sudnici nazvala “četnikušom”, na što se ona glasno nasmijala i otišla.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.