PROBLEMI

Ćosić: Isplata plaća za kolovoz je upitna

Foto: VL FOTO
Ćosić: Isplata plaća za kolovoz je upitna
23.09.2010.
u 10:01
- Sav novac je otišao na razne adrese i riznica je ispražnjena nakon što je izglasovano nepovjerenje Vladi
Pogledaj originalni članak

Isplata plaća za kolovoz proračunskim korisnicima u Zapadnohercegovačkoj županiji je upitna, kazao je novoizabrani predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić. Ističe da je na temelju izvješća o stanju u ministarstvima koje su novoizabrani članovi Vlade prikupili u proteklih nekoliko dana vidljivo da je nova Vlada planirano dovedena u situaciju da ne može isplatiti plaće proračunskim korisnicima.

“Nakon 4. kolovoza, kad je izglasovano nepovjerenje Vladi ZHŽ-a, sav novac je otišao na razne adrese i riznica je ispražnjenja, zbog čega je vrlo upitna isplata plaća za kolovoz. Ponavljam - vrlo upitna”, naglasio je Ćosić. Dodaje da je u tom razdoblju, tj. u posljednjih mjesec dana na adresu Vlade stigao i cijeli paket sudskih ovrha koje su, prema njegovim tvrdnjama, dosad bile u nekim ladicama.

Bivši ministar financija ZHŽ-a Vjekoslav Bakula je kazao da se očito premijer Ćosić i HDZ BiH ne znaju nositi s problemima u toj županiji. “Ova bivša Vlada nije pokupila novac s računa riznice i to se može provjeriti kod novog ministra financija Radoslava Luburića, kazao je Bakula. Poručio je novoizabranoj Vladi da, ukoliko se ne znaju nositi s problemima, daju ostavku.

“Sve ovo pokazuje stručnost i kompetentnost nove Vlade. Dok smo mi bili na vlasti, plaće nisu uopće kasnile. Istina je da smo u zaostatku s uplatom doprinosa, ali proračunskim korisnicima nikada nije bila ugrožena egzistencija jer im plaća nije kasnila. “Normalno je da će optužiti bivšu Vladu, a ja vas uvjeravam: da je ova vlast ostala u ZHŽ-u, proračunski korisnici ne bi imali problema s osobnim dohodcima. Kad si nesposoban, najlakše je krivnju prebaciti na drugog, to je stil HDZ-a BiH, ali dobro, predizborna je kampanja, prihvaćamo i takvu igru”, navodi Bakula.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.