Strava i užas

Članovi sekte u Rusiji držali djecu ispod zemlje

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Članovi sekte u Rusiji držali djecu ispod zemlje
09.08.2012.
u 07:33
Sattarov se proglasio prorokom sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća nakon što je iskre na žici trolejbusa protumačio kao božje svjetlo
Pogledaj originalni članak

Članovi muslimanske sekte u ruskoj regiji Tatarstan optuženi su za zlostavljanje djece nakon što je otkriveno da su ih držali pod zemljom.

Kako prenosi BBC, ispod kuće vođe sekte Faizrakhmana Sattarova (83), koji je sebe proglasio muslimanskim prorokom, policija je pronašla 27 djece i 38 odraslih u katakombama iskopanim na osam razina.

Prema pisanju ruskih medija neka od djece nikada nisu izašla iz tih katakombi na svjetlo dana. Sattarova kuća nalazi se u gradu Kazanu, a otkrivena je tijekom istrage o napadima na muslimanske vjerske vođe. Policija je priopćila da je 19 djece koju su pronašli maloljetno te kako su sada smješteni u bolnice i dječje domove.

Inače, Sattarov se proglasio prorokom sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća nakon što je iskre na žici trolejbusa protumačio kao božje svjetlo. Nakon toga svoju je kuću proglasio nezavisnom islamskom državom, a sljedbenicima naredio da iskopaju katakombe i žive u njima.

Lokalne vlasti izjavile su da je kuća bespravno sagrađena i kako joj slijedi rušenje.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.