SUD BIH

Četvorica Srba dobila 79 godina za ubojstvo 200 Hrvata i Bošnjaka

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Četvorica Srba dobila 79 godina za ubojstvo 200 Hrvata i Bošnjaka
15.02.2013.
u 15:08
Zoran Babić je osuđen na 22, Milorad Škrbić i Dušan Janković na po 21, a Željko Stojnić na 15 godina zatvora
Pogledaj originalni članak

Sud Bosne i Hercegovine danas je pravomoćno osudio četvoricu pripadnika ratnog sastava policije u Prijedoru na ukupno 79 godina zatvora zbog ubojstva oko 200 civila hrvatske i bošnjačke nacionalnosti na Korićanskim stijenama 1992. , javlja agencija Tanjug. 

Zoran Babić je osuđen na 22, Milorad Škrbić i Dušan Janković na po 21, a Željko Stojnić na 15 godina zatvora. Sva četvorica su sudjelovala u zločinu kada su u kolovozu 1992. na tom području pogubljeni hrvatski i bošnjački civili koji su prije toga bili zarobljeni u logorima na području Prijedora, poput Keraterma. Kako je navedeno u optužnici, oko 1200 logoraša ukrcano je u autobuse i kamione s obrazloženjem da idu na razmjenu, ali je kolona vozila na putu prema Travniku zaustavljena na Vlašiću, a oko 200 zarobljenika izvedeno i potom ubijeno uz rub provalije.

- Utvrđeno da su Babić, Škrbić i Stojnić sudjelovali u strijeljanju civila na planini Vlašić, dok je Janković, kao zapovjednik stanice milicije Prijedor, propustio priliku da spriječi ubojstva, čime se suglasio sa zločinom - rekao je Mirko Božović, predsjedavajući Prizivnog vijeća.

>>Tužiteljstva Srbije i BiH zajedno protiv počinitelja ratnih zločina

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.