Maraton

Četiri Širokobriježanina trčala u Splitu maraton protiv raka

Foto: Dalibor Ravić
Četiri Širokobriježanina trčala u Splitu maraton protiv raka
05.05.2010.
u 14:04
Zoran Kutle, Mario Soldo, Žarko Kraljević i Vinko Kraljević istrčali su 21 kilometar dugu trkačku dionicu
Pogledaj originalni članak

Četvorica širokobrijeških rekreativnih maratonaca trčala su prošlog vikenda na tradicionalnom 10. polomaratonu sv. Duje u Splitu u dužini 21 kilometar, i to u znaku humane geste natjecanja ‘Trkom protiv raka!’. Iako ih je trebalo trčati petero, jedan njihov kolega je odustao zbog viroze. Maratonci nemaju svoj klub, ali vrlo često trče za Široki Brijeg na brojnim maratonima. Ovim činom su, među ostalim, odali i počast svim, kako su nam rekli, sportašima i ljudima koji nisu izborili bitku s opakom bolešću. Neumorni trkači Zoran Kutle, Mario Soldo, Žarko Kraljević i Vinko Kraljević u Splitu su se pridružili maratoncima, njih 120 iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, te su uplatom kotizacije donirali sredstva za pomoć oboljelima od raka. Maratonci su se za uspomenu slikali na rivi.

– Bilo je naporno, ali samo izdržali! Ovim sam željeli pomoći oboljelima od raka i tom malom gestom smo, vjerujemo, uspjeli pokrenuti velike stvari – rekao nam je na cilju jedan od četvorice najbržih maratonaca Mario Soldo, kojemu je ovo jedan od brojnih maratona u životu, a prije nekoliko godina trčao je i maraton na Plitvicama, Stonu…

Širokobriježani obično trče u majicama na kojima je otisnut natpis Mepas i Općina Široki Brijeg. Naime, oni su se na taj način zahvalili svojim sponzorima, a smanjeni troškovi što im olakšava nastup na ovakvim, ali i sličnim drugim humanim natjecanjima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.