REKONSTRUKCIJA

Cesta Široki Brijeg - Mostar na čekanju zbog vremenskih uvjeta

Foto: Dragutin Šantoši
Cesta Široki Brijeg - Mostar na čekanju zbog vremenskih uvjeta
24.01.2011.
u 08:25
Osim završetka ove prometnice, radi se i na projektu povezivanja kompletne dionice ceste s Posušjem
Pogledaj originalni članak

Uslijed zimskih uvjeta, snijega i niskih temperatura, zamrli su i radovi na rekonstrukciji prometnice M-6.1 Široki Brijeg - Mostar, projekta koji je trebao biti završen krajem prosinca prošle godine.

Kada će ponovno početi radovi na ovoj prometnici, raspitali smo se kod Putova Grude, koji su izvođači cijelog projekta.

Prekinuto zbog zime

- Radovi su prekinuti zbog zimskih uvjeta, jer postavljanje asfalta ne dopuštaju niske temperature. U dogovoru s investitorom, odnosno Direkcijama za ceste Federacije Bosne i Hercegovine, odlučeno je da će se radovi nastaviti čim to dopuste vremenski uvjeti, kazalo nam je tehničko osoblje iz Putova Grude. Kako nadalje najavljuju relativno niske temperature, iz Putova Grude kažu kako će u sljedećem razdoblju raditi na održavanju signalizacije. Podsjetimo, riječ je o projektu, odnosno radovima na prometnici M-6.1, Široki Brijeg - Mostar, u sklopu programa Rehabilitacija cesta FBiH, koju provode Direkcije za cestu FBiH, a investitor je Europska investicijska banka.

Vrijednost projekta je oko 4,5 milijuna KM.

- Što se tiče preostalih radova, ostalo nam je još oko 900 tisuća KM za dovršetak cijelog projekta rekonstrukcije. Kada se gleda u kilometraži, to je dionica ceste do iznad Feala u Širokom Brijegu, kazali su nam iz Putova Grude.

Osim postavljanja asfalta, radilo se i na osvjetljenju raskrižja na Privalju, koje će uskoro biti gotovo. Mogućnost za osvjetljenje prometnice ostvarena je i na još nekim dijelovima prometnice.

Rasvjetna tijela


Stavljanje rasvjetnih tijela ponovno ovisi o glavnom investitoru. Osim toga, najavili su i novi projekt čime će se dovršiti kompletna dionica ceste s Posušjem.

- Radi se na projektu, ali sve ovisi o novoj Vladi, ali i o investitorima, kazali su. Dok se ne ukažu povoljne vremenske prilike, naoružajte se strpljenjem i ostavite oči širom otvorene.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.