Čapljina

Caritas zaokružuje 19 godina skrbi o iznemoglim

Caritas zaokružuje 19 godina skrbi o iznemoglim
02.10.2013.
u 09:35
Misno Slavlje uz koncelebraciju svećenika iz hercegovačkih župa predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanski Ratko Perić
Pogledaj originalni članak

Caritas Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije jučer je obilježio Međunarodni dan starijih osoba. U Caritasovom Domu za stare i iznemogle s hospicijem “Betanija” u Čapljini upriličeno je druženje i program za štićenike ne samo ove ustanove u Čapljini, već i Caritasovih ustanova za skrb iz Mostara, Ljubuškog... Dom za stare i iznemogle s hospicijem “Betanija” je i najmlađi projekt Caritasa kroz koji se štićenicima pruža skrb i pomoć u svemu što im treba u njihovoj starosti, ili iznemoglosti.

Služena misa

Program je počeo svetom misom koju je uz koncelebraciju svećenika iz hercegovačkih župa predvodio biskup Ratko Perić. - Bog nam je u tijelu dao toliko organa, ali uvijek je bar jedan koji nas nešto boli, a što moramo dostojno i podnositi. Vama sada u poodmaklim godinama treba najviše strpljenja kako bi uz vjeru i molitvu s Bogom sačuvali sve one vrijednosti koje ste strpljivo gradili kroz život, poručio je uz ostalo biskup Perić. - Vidimo se kao promotor i zaštitnik dostojanstva ljudske osobe te svi imamo obvezu poštovanja ljudskog života slikovito govoreći od proljeća do jeseni. Već 19 godina u našem centru imamo kućnu njegu za stare i iznemogle, a koje također obilazimo i u njihovim domovima te cijelo vrijeme pružamo njegu i pomoć. Ovim danom i programom želimo zaokružiti taj ciklus pružanja njege i pomoći svima kojima je to i potrebno, i to nam ostaje i kao najsvetija zadaća u sljedećem razdoblju, istaknuo je don Ante Komadina, ravnatelj biskupskog Caritasa. - Za nas je ovaj međunarodni dan starijih osoba samo model kako treba skrbiti o starijim i iznemoglim osobama.

Medicinski nadzor

Stoga se svaki dan ponašamo i radimo kao da je jedna ovakva obljetnica, ili neki važan međunarodni datum. Naši štićenici imaju 24-satnu skrb osoblja i medicinski nadzor, ali i pomoć socijalnog radnika, a tu su naravno i ostali sadržaji. U zabavnom dijelu programa priređenog ispred Betanije nastupili su HKUD “Hutovo” i mješovita klapa “Signum”.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.