IMA POTREBNIJIH

Britanija obustavlja pomoć za BiH i još 15 zemalja

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Britanija obustavlja pomoć za BiH i još 15 zemalja
03.03.2011.
u 09:27
Zemlje kojima će do 2016. biti uskraćena pomoć su Angola, BiH, Burundi, Kamerun, Kambodža, Kina, Gambija, Indonezija, Irak...
Pogledaj originalni članak

Velika Britanija je priopćila da će obustaviti izravnu pomoć za 16 zemalja kao i četiri agencije Ujedinjenih naroda (UN). Ta sredstva će, prema odluci londonske vlade, biti preusmjerena na najsiromašnije zemlje. Zemlje kojima će do 2016. godine biti uskraćena pomoć su Angola, Bosna i Hercegovina, Burundi, Kamerun, Kambodža, Kina, Gambija, Indonezija, Irak, Kosovo, Lesoto, Moldavija, Niger, Rusija, Srbija i Vijetnam. London više neće financirati ni Organizaciju UN-a za industrijski razvoj, UN HABITAT, Međunarodnu organizaciju rada i Međunarodnu strategiju za smanjenje rizika od prirodnih nepogoda, prenijele su agencije.

Umjesto toga Britanija će preusmjeriti oko 10,6 milijardi dolara na 27 najsiromašnijih zemalja i zemalja razorenih sukobima, među kojima su Afganistan, Bangladeš, Kongo, Etiopija, Indija, Pakistan, Somalija, Sudan, Jemen i Zimbabve, i povećat će financijsku podršku za devet međunarodnih organizacija, uključujući UNICEF. “Ova vlada ima radikalno drukčiji stav prema pomoći. Želimo da se o nama sudi na osnovi naših rezultata, a ne na osnovi toga koliko novca trošimo”, izjavio je tajnik za međunarodni razvoj Andrew Mitchell povodom prijedloga revizije proračuna za pomoć inozemstvu.

Rezultati ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da se mnogi Britanci ne slažu s tim da vlada pomaže stranim zemljama dok smanjuje proračun za domaće potrebe zbog rekordnog deficita.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BE
besliciv
16:52 03.03.2011.

Zemlje kojima će do 2016. godine biti uskraćena pomoć su Angola, Bosna i Hercegovina, Burundi, Kamerun, Kambodža, Kina, Gambija, Indonezija, Irak, Kosovo, Lesoto, Moldavija, Niger, Rusija, Srbija i Vijetnam ---------------------------------------------------- sad bar vise nebumo slusali domace belosvetskezaverenike kako englezi vole i podrzavaju srbe.........