ZBOG NEPRAVDE

Branitelj štrajkao glađu danima, pa mu pozlilo!

Foto: VL FOTO
Branitelj štrajkao glađu danima, pa mu pozlilo!
18.06.2011.
u 16:19
Nenad Požek, rođen 1949. godine, već nekoliko dana spava u šatoru postavljenom u parku
Pogledaj originalni članak

Nenad Požek, koji već nekoliko dana u parku ispred zgrade OHR-a u Sarajevu štrajka glađu, zatražio je liječničku pomoć nakon što mu je pozlilo zbog dehidracije i gladi.

Dolazak Hitne

Požek je od policajca koji dežura ispred zgrade OHR-a zatražio pomoć, koji je odmah zatražio intervenciju osoblja Hitne pomoći. Zahvaljujući prisebnosti dežurnog policajca spriječena je veća tragedija, a nakon ukazane pomoći na licu mjesta, Požek je ipak prebačen u ambulantu.

Što je ovog čovjeka natjeralo da danima štrajka glađu i spava u šatoru, teško je reći. No prema svim dokumentima koje je Požek polijepio na svom malom šatoru, vidljivo je da je riječ o kršenju temeljnih ljudskih prava. Naime, Nenad Požek, rođen 1949. godine, već nekoliko dana spava u šatoru postavljenom u parku preko puta OHR-ove zgrade, tražeći pravdu za sebe.

Konkretno, on je svoj mali šator izlijepio ratnim rješenjima, iz kojih je razvidno da je ovom čovjeku nanesena nepravda. Na drugoj polovini šatora zalijepljeno je i pismo adresirano na visokog predstavnika od kojeg traži da poduzme nešto kako bi imao pravo na život kao i ostali građani u Sarajevu.

Iz rješenja je razvidno da je Nenad Požek sudjelovao u organizaciji otpora. Konkretno, bio je pripadnik pričuvnoga sastava policije nekadašnje RBiH, kao i MUP-a. Drugo rješenje se odnosi na radnu obvezu tijekom rata, a iz pisma napisanog viskom predstavniku može se pročitati da zbog lažnih podatka, koje mu je netko servirao, ne može potpisati ugovor o umirovljenju. Požek također navodi da je na poslu koji je obavljao doživio mobing, da je obezvrijeđen na način da su mu uskraćeni certifikati te da samo želi pravo na život kao drugi ljudi. On također traži i svoje pravo na dom, a ono se odnosi na otkup stana putem certifikata, kao što je to omogućeno svima.

Pucali dva puta

Ulazeći u kola Hitne pomoći uz pomoć medicinskog osoblja, Nenad je kazao kako je do sada na njega dva puta pucano, a da se nije otkrilo tko je to činio, te da mu je isto tako stan dva puta opljačkan, ali počinitelji nikada nisu uhićeni. Prema dokumentima izlijepljenim na šatoru, vidljivo je da Nenad Požek ima stalno prebivalište na teritoriju sarajevske općine Centar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DZ
dzalic
08:39 19.06.2011.

Ovim je HDZ sam sebi dao autogol jer je cilj da se prikaže evo vidite kako Hrvat živi u Sarajevu a obzirom da je stranka HDZ dobila skupa sa HDZ 9o dobila 9o% glasova Hrvata i da ono imaiju Exluzivno pravo predstavljat Hrvate BiH onda su oni ovoga čovjeka ostavili na milost i nemilost , a ujedno se pitam kako čovjek nije rijesio svoj status dok je HDZ vladao Federacijom