NATJEČAJ

Borba za 260 mjesta

Foto: Zoran Grizelj
Borba za 260 mjesta
13.07.2011.
u 15:52
Natječaj je otvoren do 15. srpnja, i to za studente starijih godina, a brucoši će morati čekati rujan
Pogledaj originalni članak

Studirati i putovati zna biti i više nego naporno, zato mnogi upravo vole biti smješteni u mjestu studiranja.


Stroži kriteriji

Uobičajeno je iznajmljivanje stanova, a oni malo sretniji dobiju i dom. Nedavno je objavljen natječaj za prijam studenata u Studentski centar u Mostaru, ali za studente starijih godina, dok će brucoši morati pričekati rujan. Kolika je zainteresiranost, govori i činjenica da su morali postrožiti kriterije, tako da su prošle godine smještaj u domu dobili gotovo samo odlikaši. Inače, Studentski centar ima 188 soba, sa smještajnim kapacitetom od 400 kreveta koji često zbog studentske solidarnosti premaši taj broj.

Prijave za dom u Mostaru vrijede do 15. srpnja, a propisana dokumentacija može se dostaviti u Ured za smještaj u studentski dom u Mostaru. Kako stoji u natječaju, pravo na smještaj imaju svi redoviti studenti Sveučilišta u Mostaru, koji imaju privremeni boravak u Mostaru. Nadalje, studenti koji žele sudjelovati na natječaju dužni su uz zahtjev predati potvrdu o upisu na fakultet, godina studija i redovitost studiranja, prijepis ocjena svih položenih predmeta, izvadak iz matične knjige rođenih, potvrda MUP-a o stalnom mjestu prebivališta, kopija indeksa i indeks na uvid, studenti bez oba roditelja prilažu izvadak iz matične knjige umrlih, studenti čiji je roditelj poginuo kao pripadnik HVO-a, HV-a, MUP-a ili kao civilna žrtva rata prilaže potvrdu Ureda obrane o pogibiji i izvadak matične knjige umrlih, studenti invalidi prilažu rješenje fonda MIO-a te studenti dobitnici jedne od nagrada Sveučilišta prilažu potvrdu o primljenoj nagradi.

Prilaganje dokumenata

Što se tiče studenta kojima se brat ili sestra školuju za svakog od njih prilažu izvadak matične knjige rođenih, potvrda fakulteta ili škole da su redoviti studenti ili đaci, te potvrdu MUP-a o prijavljenom boravku u mjestu školovanja ili boravišnu dozvolu, ukoliko se školuje van mjesta prebivališta. Također, studenti dobrovoljni darivatelji krvi prilažu fotokopiju knjižice iz koje se vidi da je dao najmanje dva puta krv i knjižicu na uvid, a djeca ratnih vojnih invalida HVO-a, HV-a, MUP-a I kategorije 100 posto invalidnosti prilažu Rješenje Federalne/županijske invalidske komisije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.