NOGOMET

Borac dužan milijun KM Školi nogometa Džaja

Foto: VL FOTO
Borac dužan milijun KM Školi nogometa Džaja
29.12.2010.
u 09:20
Prvotni dug Borca iznosio je 419.565 KM, uvećan za kamate sada iznosi 1,051.895
Pogledaj originalni članak

Nogometni klub Borac se našao u izuzetno teškoj financijskoj situaciji nakon što je Škola nogometa ‘Džaja’ dobila pravosnažnu presudu po kojoj je banjalučki klub dužan kao naknadu za treniranje da plati čak 1,051.895 maraka.

Igrači zbog kojih je Osnovni sud Banjaluka zbog propuštanja spora donio odluku su Emilko Janković (tri godine i pet mjeseci treniranja, 66.625 maraka), Boris Raspudić (tri godine, 58.500), Danijel Tadić (dvije godine i četiri mjeseca, 45.500), Siniša Gagula (dvije godine i 11 mjeseci plus 15 posto zbog nastupa za BiH , 65.406), Nemanja Damjanović (pet godina i šest mjeseci – 107.259), Marko Maksimović (godina i osam mjeseci, uvećano za 15 posto zbog nastupa uza reprezentaciju BiH, 37.375), Dragan Vukajlović (dvije godine, 39.000).

Uprave varale Gališića

- Ja sam dugo čekao i pokušavao da dođe do dogovora, ali u tome nisam uspio. Za to sam čelnicima Borca dao rok do 31. prosinca da izmire svoje obveze jer više ne mogu. Dugo su me varali i pokušavali da ne plate svoja dugovanja. Moj cilj nije uništavati banjalučki klub, ali se rješenje moralo i moglo pronaći ranije. Prethodne uprave to nisu željele – rekao je Milivoje Glišić, vlasnik Škole nogometa Džaja.

Novčani problemi


Prvobitni dug je iznosio 419.565 maraka, ali je uvećan za zakonsku zateznu kamatu jer se uprava tadašnjeg sportsko-nogometnog preduzeća na čelu s Miloradom Janjetovićem i direktorom Damirom Špicom nije pojavila na sudu.

Upravni odbor Borca je pozvao Grad Banju Luku da se uključi u rješavanje ovog problema, jer sam ne može vratiti ovaj nagomilani dug. U klubu nisu željeli ništa komentirati, već su uputili na priopćenje nakon sastanka.

- Postoji dobra volja da se problem sa Školom nogometa Džaja riješi, ali objektivno, bez pomoći Grada on je za naš klub u ovom trenutku nerješiv. Upravni odbor je imenovao radnu grupu u kojoj su Srđan Šuput, Milan Tegeltija, Ranko Travar I Radmilo Šipovac koji bi zajedno s predstavnicima škole Džaja pokušali pronaći rješenje. Također, uprava traži načine prema kojima bi se reprogramirao dug prema Poreznoj upravi Republike Srpske te Elektroprivredi – stoji u priopćenju.

Uprava kluba podsjeća da je tijekom godine izmirila brojne obveze prema tvrtkama koje su tužile banjalučki klub kao što su hotel Krajina, Banja Laktaši, hotel Kardial.

Čelnici kluba su također najavili isplatu plaće za listopad i medijske natpise o mogućem štrajku nogometaša odbacili kao neosnovane.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.