pobunjenica

Bombašica se osvetila za antiislamski film, ubila 12 ljudi

Foto: blogs.fayobserver.com
walkman3
18.09.2012.
u 08:53
Napad se dogodio kada se kombi koji je prevozio pilote zaustavio na benzinskoj postaji nedaleko od zračne luke. Eksplozija je tijela ubijenih odbacila sve do zračne luke
Pogledaj originalni članak

Najmanje 12 osoba ubijeno je u napadu bombaša samoubojice u Kabulu, a odgovornost za napade preuzela je pobunjenička skupina Hezb-e-Islami tvrdeći da je napad bio odmazda za film "Nevinost muslimana". – Žena koja je na sebi nosila prsluk s eksplozivom raznijela se kako bi iskazala naše nezadovoljstvo antiislamskim filmom – obznanio je glasnogovornik Hezb-e-Islamija, pobunjeničke skupine koja inače ne prakticira slične napade.

Bombaški napad nedaleko od zračne luke u Kabulu bio je prvi koji je u afganistanskoj prijestolnici izvela žena, donosi Reuters. U eksploziji su poginuli većinom stranci, ruski i južnoafrički piloti zaposleni u međunarodnoj kompaniji koja je surađivala sa SAD-om.

Napad se dogodio kada se kombi koji je prevozio pilote zaustavio na benzinskoj postaji nedaleko od zračne luke. Eksplozija je tijela ubijenih odbacila sve do zračne luke, a u eksploziji je stradalo i nekoliko civila.

>>Bombaš napao NATO u Kabulu, četvero civila poginulo

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.