ODLIČNO RASPOLOŽENA

Blanka se vraća u New Yorku: Ovo je drugo poluvrijeme moje karijere

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Blanka se vraća u New Yorku: Ovo je drugo poluvrijeme moje karijere
21.05.2013.
u 11:42
- Dočekali smo i taj dan, da se obraćam javnosti uoči natjecanja, dugo to nije bilo - kazala je Blanka.
Pogledaj originalni članak

Sjajno raspoložena Blanka Vlašić najavila je svoj put u New York, na miting Dijamantne lige (natjecanje je 25. svibnja).

- Dočekali smo i taj dan, da se obraćam javnosti uoči natjecanja, dugo to nije bilo - kazala je Blanka s kojom su bili trener Bojan Marinović, novi fizioterapeut Stjepan Boro i Zoran Tocigl u čijem se Diomedu oporavljala. Tate Joška nije bilo, ima problema s koljenom, pa je morao u Zagreb na pregled.

Nije to bio običan dan u životu Blanke Vlašić, nije je najava New Yorka obična. Naime, naša najbolja atletičarka svih vremena, nakon 21 mjeseci vraća se skokovima.

- Bilo je bremenito, neću previše o prošlosti, ne valja se vraćati u prošlost. Nije bilo lako, bilo je dana kada sam mislila da nikada neću dočekati ovaj dan. Bilo je dana kada me samo jedna odluka dijelila od kraja karijere. I sada ovo, stiže drugo poluvrijeme moje karijere. Malo sam ispala iz ritma, pakiram se kao da se selim, a ne kao da idem na jedno natjecanje. Ali, sve je dobro, snovi su počeli šest dana prije natjecanja, to mi je znak da podsvijest zna što me čeka - u jednom dahu izgovorila je Blanka.

Bojan Marinović smatra da nema nikakve žurbe i da treba ići lagano.

- Završili smo s intenzivnim ciklusom treninga, sam smo u natjecateljskom ritmu. Ostaje samo čekanje, uhodavanje iz natjecanja u natjecanje. Nema žurbe, najbitnije je biti strpljiv, ići korak po korak. Zadovoljan sam odrađenim trenažnim procesom, ovo je drugi svijet, svijet natjecanja. Ne očekujemo ništa loše, ali Blanka se nije natjecala 21 mjesec što nije malo. Odlično je to podnijela, čak nije ni uzbuđena uoči natjecanja - kazao je Marinović.

Tocigl je govorio o dugom oporavku. Iza Blanke je pravi pakao kojeg je prolazila od rujna 2011. godine. Oporavak je bio dug i još uvijek traje.

- Tek zadnjih mjesec dana trenira, a da ne misli na svoje zdravlje, sve drugo je bilo uz razmišljanje što će biti s nogom. Još će šest mjeseci proći dok to ne dođe na svoje, da uđe slobodno u trening, da ne misli što će trening napraviti peti ili nozi - rekao je Tocigl.

Blanki je najvažnije da je krenula, da se vraća. Tiho je dobacila "ne moram svaki put skakati 205".

- Najvažnije je da sam na startnoj listi, da sam na natjecanju, to sanjam dvije godine. Nekad mi se činilo da taj san neće doći. Ovo su najduže pripreme u mom životu. U nekim sam pokazateljima bolja nego ikad. Ne bih se vraćala skakanju kad bih znala da ne mogu. Ne smijem biti obijesna, prije pola godina nisam mogla skočiti u sprintericama, bez odraza. Tek posljednjih par tjedana dobila sam sprinterice koje mi odgovaraju. Od nove godine u projektu smo nove sprinterice. Da vam idem pričati sve detalj mogli bismo do sutra. Kad bih nakon sveg počela govoriti o nekakvim rezultatima i željama, to bi bilo obijesno. Sretna sam što idem na natjecanje - kazala je Blanka i dodala da ne razmišlja o Svjetskom prvenstvu, već da će ići iz natjecanja u natjecanje.

U New Yorku će imati posebnu navijačku skupinu.

- Doći će Mario Ančić, već se javio, naručio je nekoliko ulaznica. Ide i Ivana Brkljačić, obećala mi je da će ići na prvo natjecanja kada se budem vraćala. Nije tada mogla znati da će to biti baš New York, ali nije loš izbor, zar ne - zaključila je Blanka Vlašić.

>> Vraća nam se Blanka. A gdje je bila?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.