SJEDNICA

Biskupi na zasjedanju u B. Luci raspravljaju o stanju u BiH

Foto: Zvonimir Ćorić
Biskupi na zasjedanju u B. Luci raspravljaju o stanju u BiH
13.07.2011.
u 14:15
S biskupima 
će se susresti i apostolski nuncij u BiH nadbiskup Alessandro D’Errico
Pogledaj originalni članak

U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci danas će započeti 52. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH pod predsjedanjem banjolučkog biskupa mons. dr. Franje Komarice, priopćeno je iz Biskupske konferencije BiH, prenosi KTA. Zasjedanje će trajati tri dana. Na zasjedanju će, osim biskupa Biskupske konferencije BiH, sudjelovati delegati HBK i Slovenske biskupske konferencije te Međunarodne biskupske konferencije svetoga Ćirila i Metoda.

Provedba zaključaka

Tijekom zasjedanja biskupi će se, između ostalog, osvrnuti na provedbu zaključaka s prošlog zasjedanja i saslušati izvješća svojih delegata s raznih susreta te odrediti svoga delegata na predstojećoj Biskupskoj Sinodi kao i na drugim susretima na međunarodnoj razini. Razmotrit će i najvažnije pristigle dopise kao i prijedlog plana Pastoralne godine u akademskoj godini 2011./2012. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić će upoznati nazočne biskupe s tijekom priprema za svečani čin beatifikacije Drinskih mučenica koji će se, kako je predviđeno, održati 24. rujna 2011. u Sarajevu. Biskupi će, između ostalog, razmotriti i prijedloge u vezi sa što boljom koordinacijom dijecezanskih Caritasa i Caritasa Biskupske konferencije BiH. Mons. dr. Tomo Vukšić, vojni ordinarij, upoznat će biskupe s počecima djelovanja Vojnog ordinarijata u BiH. Drugog dana zasjedanja s biskupima će se susresti i apostolski nuncij u BiH nadbiskup Alessandro D’Errico.

Ponovna uspostava

Na blagdan svetoga Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije, koji se proslavlja u petak, biskupi će sudjelovati na svečanom misnom slavlju. Euharistiju će predslaviti nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputit će pomoćni biskup banjolučki mons. dr. Marko Semren. Ovim misnim slavljem, kako je naznačeno, bit će obilježena 130. obljetnica ponovne uspostave redovite crkvene hijerarhije u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Biskupske konferencije BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.