Seniori

Bh. klubovi pojačanja traže u mladima

Bh. klubovi pojačanja traže u mladima
22.01.2013.
u 10:52
Razlika u kvaliteti vodećih i klubova s dna u omladinskim ligama u BiH još je velika
Pogledaj originalni članak

U bh. nogometu puno je nedostataka, ali da ne pišemo uvijek “crnilo”, potražili smo nešto pozitivno. A to je bez sumnje napredak u radu s mladim nogometašima, što su napokon shvatili u savezu i u klubovima. Rezultati su vidljivi i na reprezentativnoj razini, iako su mlade izabrane vrste BiH još uvijek u zaostatku za Europom i susjedima, ali barem više nisu topovska hrana.

Mlade uzdanice


A klubovi Premijer lige BiH u seniorske sastave sve više uvode igrače iz omladinskih pogona. Pa su jesenas u većini njih glavne uzdanice ili na putu da to postanu golobradi igrači kao Zolotić (Željezničar), Dupovac i Suljić (Sarajevo), Grahovac i Kunić (Borac), Miličević (Zrinjski), Marković i Marić (Široki Brijeg), Rastoka (Rudar), Travančić (Čelik), Ćemalović (Velež)...

Ima potencijala

Spomenuti i ostali klubovi Premijer lige sigurno će i na proljeće lansirati nova imena, jer potencijala ima. Razlog za napredak dijelom je u činjenici što se drugu godinu zaredom igra “pravo” prvenstvo, što nije bilo prije nego se ustanovila omladinska Premijer liga i dok je u “eliti” igralo preko 60 klubova. U jačoj se konkurenciji lakše stvaraju igrači, pa zimus premijerligaši prvi put nisu doveli ni jednog Brazilca, Argentinca, Kamerunca... Mediji javljaju kako su svi seniorski sastavi odavno počeli pripreme, ali doznali smo kako su gotovo istodobno pripreme počeli i omladinci. No, da jedni ipak rade ozbiljnije od drugih, vidi se na jesenskoj juniorskoj i kadetskoj ljestvici, gdje je velika razlika u broju osvojenih bodova, primljenih i postignutih pogodaka klubova s vrha i dna. Prvi na ljestvici juniora Željezničar (40 bodova), drugi Široki (37), treće Sarajevo (36), miljama su ispred 14 - og Travnika (10), 15 - og Radnika (10) i 16 - og Veleža (5 bodova). Željezničar ima gol razliku plus 52, Široki plus 35, Sarajevo plus 33, a Gošk minus 29, Velež minus 26, Radnik minus 125. Mišljenja smo kako će vrijednost bh. nogometa još porasti, kad se smanje razlike vodećih i onih s dna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.