DRAGAN ČOVIĆ:

Bez legitimnih predstavnika Hrvata vlast u BiH neće funkcionirati

Foto: VL FOTO
Bez legitimnih predstavnika Hrvata vlast u BiH neće funkcionirati
13.04.2011.
u 09:35
Vlast nije uspostavljena sukladno zakonu, jer da jest ne bi trebala privremena mjera OHR-a
Pogledaj originalni članak

Nakon Livna, u službenom posjetu Unsko-sanskoj županiji boravio je Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH. U uredu ŽO-a HDZ-a BiH u Bihaću susreo se s predsjednikom prof. Franjom Jurićem, članovima Županijskoga odbora, predstavnicima Mladeži i Zajednice žena HDZ-a te braniteljskih udruga proisteklih iz HVO-a regije Bihać.

Nema novca za Hrvate

Jurić je Čoviću kazao da u HDZ-u USŽ-a nisu zadovoljni pozicijom hrvatskoga naroda kroz institucije zakonodavne i izvršne vlasti, općine i županije. Jurić je izrazio nezadovoljstvo tretmanom hrvatskoga naroda u županijskome proračunu i dodao kako se nastavlja već ustaljena praksa da braniteljske populacije u njemu nemaju svoje mjesto. Izražavajući nezadovoljstvo položajem Hrvata u USŽ-u, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je kazao kako će poslati jasnu poruku premijeru USŽ-a i predstavnicima svih stranaka koje čine Vladu da bez obzira kakva je politika njihovih stranačkih centrala, da je to put unatrag, u razgradnju BiH, a nikako put k EU koji treba i preko ove županije ići k Bruxellesu. Čović se osvrnuo na političku situaciju u BIH i provedbu izbornih rezultata u FBiH te najavio Hrvatski narodni sabor koji će 19. travnja biti održan u Mostaru i za mjesec dana 11. opći sabor HDZ-a BiH. Čović je istaknuo kako se u provedbi izbornih rezultata puno toga uradilo nespretno i da se stoga, smatrajući dijelom odgovornom i međunarodnu zajednicu, otvorilo puno pitanja koja se danas analiziraju u BIH i izvan nje.

Uspostava vlasti u BiH

- Vlast na razini BiH nije uspostavljena sukladno Izbornome zakonu, a da jest ne bi trebala privremena mjera OHR-a. Nadam se da sve ono što će se zbivati u sljedećih 15 dana, razgovori oko uspostave vlasti na razini BiH i završetak izbora u svim županijama kad su u pitanju domovi naroda, vjerujem da će tada biti jasno da vlasti na razini FBiH apsolutno neće moći funkcionirati bez legitimnih predstavnika hrvatskoga naroda.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KI
kitikat
16:25 13.04.2011.

bez hrvata vlast nemoze ali bez Covica i HDZ-a i tekako moze,dakle,gubi se gubitnice Covicu,nisi bitan

OL
oldday
12:45 14.04.2011.

Kako se HDZ-ovi misle skrbiti za prava Hrvata u USK ili u TK kada eventualno ofome treći entitet (u kojem Hrvati svakako čine preko 90% stanovništva)? Evi nisu u stanju ni sada da osiguraju minimum prava. Već dvadeset godina lažu ljude da će krenuti televizija na hrvatskom jeziku u HTV u Mostaru skapava! Obična demagogija!