Dubrovnik

Bevanda i Lagumdžija na Croatia Summitu 2012

Bevanda i Lagumdžija na Croatia Summitu 2012
06.07.2012.
u 13:17
Summit će uvodnim riječima otvoriti premijer Zoran Milanović i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović
Pogledaj originalni članak

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i zamjenik predsjedavajućeg, ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija sudjelovat će na dvodnevnom "Croatia Summitu 2012" koji danas poslijepodne počinje u Dubrovniku.

Domaćin skupa je Vlada Hrvatske, a uvodnim će ga riječima otvoriti premijer Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović. Uz hrvatski državni vrh, te Bevandu i Lagumdžiju, na summitu između ostalih sudjeluju albanski premijer Sali Berishaa, premijer Kosova Hashim Thaci, mađarski premijer Viktor Orban, poljski premijer Donald Tusk, bugarski premijer Bojko Borisov, crnogorski premijer Igor Lukšić, rumunjski premijer Victor Ponta, slovački premijer Robert Fico te generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen. U okviru konferencije raspravljat će se o trenutnim političkim, sigurnosnim i gospodarskim aspektima i mogućnostima izgradnje stabilne i prosperitetne budućnosti za zemlje jugoistočne Europe i šireg EU susjedstva. Kako je rečeno Feni u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, ministar Lagumdžija govorit će sutra na prvoj panel sesiji po nazivom "EU perspektiva kao pokretačka snaga za društvene i političke govore". Također je planirano da na marginama skupa Lagumdžija održi više bilateralnih susreta.

Predsjedavajući Bevanda i ministar Lagumdžija će, također, imati zajednički susret s Philipom Gordonom, pomoćnikom američke državne tajnice za europske i euroazijske poslove.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.