premijerske muke

Berlusconi će zbog maloljetne Ruby ipak morati na sud

Foto: AP/PIXSELL
ruby, berlusconijeva ljubavnica (1)
Foto: AFP
Silvio Berlusconi
Foto: AP/PIXSELL
ruby, berlusconijeva ljubavnica (1)
Foto: AP/PIXSELL
ruby, berlusconijeva ljubavnica (1)
Foto: AP/PIXSELL
ruby, berlusconijeva ljubavnica (1)
15.02.2011.
u 11:29
Talijanski sud premijera tereti i za kazneno djelo zloupotrebe položaja
Pogledaj originalni članak

RIM – Talijanski premijer Silvio Berlusconi pozvan je na kazneni sud u Milanu 6. travnja pod optužbom da je počinio kazneno djelo zlorabljenja položaja i maloljetničke prostitucije, odlučila je danas sutkinja za preliminarnu istragu Cristina Di Censo. Protiv premijera Berlusconija pokrenut je hitni sudski postupak, a sudsko vijeće će biti sastavljeno od tri žene: Carmen D'Elia, Orsolina De Cristofaro i Giulia Turri. Dakle, tri sutkinje će suditi Berlusconiju, koji bi mogao biti ukupno kažnjen do 15 godina zatvora.

Među oštećenima u procesu su Ruby (Rubacuori, Kradljivica srca), kako je nazvana marokanska djevojka Karima El Mahroug, koja je kao maloljetnica bila na Berlusconijevim zabavama, te ministarstvo unutarnjih poslova koje je premijer iskoristio da bi djevojku pustila policija nakon što ju je uhitila zbog krađe.

Prema optužbi, Berlusconi je počinio kazneno djelo maljoljetničke prostitucije, jer je imao seksualno odnos s Ruby dok je ona bila mlađa od 18 godina, te joj je za to platio. Ruby je bila pozivana na Berlusconijeve zabave od veljače do svibnja 2010., a tada je još bila maloljetna.

Kazneno djelo zloupotrebe položaja Berlusconi je počinio kada je zatražio od policijske postaje u Milanu da pusti Ruby, jer je ona navodno Mubarakova nečakinja pa žili izbjeći diplomatske probleme, te je po nju poslao, pošto je bila maloljetna, članicu regionalnog vijeća Lombardije, Nicole Minetti. U noći između 27. i 28. svibnja 2010. bila je uhićena Ruby zbog krađe, a Berlusconi je od policije u Milanu zatražio da bude puštena, čime je iskoristio svoj položaj, a ministarstvo unutarnjih poslova je tu oštećena strana.

>>Ruby: Berlusconi mi je dao 7000 eura, ali nije bilo prostitucije

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AL
alen112
15:18 16.02.2011.

ovaj čovjek je toliko jak i moćan a ujedno i nepoželjan pa ga pokušavaju skinuti s vlasti po svaku cijenu. neznam kako će to završiti al znam da je sve to pomalo ofucano i jeftino al to kod Talijana ima smisla.