NOVI SLUČAJ

Begić: Popis isplata ministra Bešlića je također krivotvoren

Foto: VL FOTO
Begić: Popis isplata ministra Bešlića je također krivotvoren
30.09.2010.
u 08:25
Osobe s popisa pomoć su jučer potražile u ministarstvima branitelja i financija ZH županije
Pogledaj originalni članak

Posljednji tjedan predizborne kampanje posebno je žestok u ZH županiji, gdje i policija ima pune ruke posla. Naime, posljednjih dana sve češće isplivavaju razni dokumenti o kojekakvim transakcijama i sastancima. Nakon prijave o navodnom pokušaju krađe glasačkih listića u Posušju te navodnog zahtjeva za sastanak ministra branitelja Mladena Begića s federalnim ministrom Zahid Crnkićem iz Gruda, najnoviji slučaj zabilježen je u Ljubuškom. Tijekom jučerašnjeg dana pojavili su se dokumenti na kojima je popis razvojačenih osoba težeg materijalnog stanja i osoba s potrebama stambenog zbrinjavanja s područja ZHŽ-a kojima je, navodno, bivši ministar branitelja Zdravko Bešlić 2006. godine isplatio određena sredstva.

Ovi dokumenti, kao i navodno pismo Begića Crnkiću također imaju pečat ministarstva kao i potpis bivšeg ministra Zdravka Bešlića. Iznosi koji su navodno isplaćeni su različiti, a variraju od 3.500 pa sve do 36 tisuća maraka. Ministar branitelja ZHŽ-a Mladen Begić i ministar financija Radoslav Luburić su oštro demantirali ove dokumente. Naime, nakon što su dokumenti počeli kružiti među Ljubušacima te su objavljeni na nekim od lokalnih portala, osobe koje su navedene na istima su reagirale i pomoć odlučile potražiti u ministarstvima.

Prema riječima ministra Begića, čitav dan su ova dva ministarstva bila pretrpana ljudima koji su tražili potvrdu da im sredstva koja se navode u dokumentima nisu nikada uplaćena. “Tragom arhive ustanovili smo da nema nikakvih tragova o transakcijama, odnosno u arhivi u ministarstvima branitelja i financija ne postoje ovi dokumenti. Bolje reći, pregledom arhive nismo došli ni do kakvog dokumenta koji može potvrditi da je osobama koje se navode u tim letcima, a koji kruže ovom županijom, ikada isplaćen bilo kakav iznos na njihove osobne račune”, navodi Begić.

Ističe da letci koji kruže imaju i pravi potpis i pečat, kao i memorandum, ali da se radi o jako dobro napravljenoj krivotvorini. “Sve je to krivotvoreno, i opet se radi o ubacivanju pečata i potpisa naknadno, tj. skenerom”, tvrdi Begić. Dodaje da je tijekom cijelog dana Ministarstvo financija bilo blokirano jer su osobe došle po uvjerenje da im nikad nije dan taj novac. “O svemu smo opet izvijestili MUP i pripadnici policije vrše istragu i nad ovim slučajem”, kazao je Begić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.