ZAVRŠENO SUĐENJE

Banjalučka odvjetnica tvrdi da je nevina u dilanju narkotika

Foto: VL FOTO
Banjalučka odvjetnica tvrdi da je nevina u dilanju narkotika
11.08.2010.
u 08:09
Kasno shvatila da ju je njen branjenik Željko Ilić doveo u zabludu da se bavi uvozom i prodajom sportske opreme
Pogledaj originalni članak

Obrana Marice Ćulum, banjolučke odvjetnice, i drugih optuženih za organiziranje kriminalne skupine koja se bavila međunarodnim dilanjem droge jučer je u Sudu BiH dala završnu riječ pa je izricanje presude zakazano u utorak. Odvjetnici Nikole Glušca, Borisa Samardžića, Ilije Bjeletića i Ante Prce zatražili su oslobađajuću presudu za svoje klijente. Jasminka Jovišević, odvjetnica optužene Marice Ćulum, između ostalog jr kazala da se ona zatekla u spletu nesretnih okolnosti i da je kasno shvatila da ju je njen branjenik Željko Ilić doveo u zabludu da se bavi uvozom i prodajom sportske opreme, te da je nevino optužena za međunarodno krijumčarenje droge.

Odvjetnica Jovišević je istaknula kako tužiteljica Diana Kajmaković ničim nije dokazala da je Ćulum prenosila Glušcu poruke od Ilića dok je on bio u pritvoru KPZ-a Tunjice u Banjoj Luci i da je time doprinijela kupovini, uvozu, držanju, isporuci i prodaji marihuane, što joj je i stavljeno na teret. Također, nije dokazano ni da je M. Ćulum iskoristila povlašteni položaj branitelja i od Ilića preuzela rukovođenje zločinačkom organizacijom koja je trgovala drogom.

Nikola Glušac je priznao da je bio neiskusan i naivan te da je povjerovao svom kumu Iliću koji ga je također doveo u zabludu kako bi mu ovaj pomogao u prikupljanju novca. Glušac tvrdi da se nije radilo o novcu od prodaje droge nego da je mislio da prikuplja novac za Ilićevu obranu i plaćanje odvjetničkih usluga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.