Spektakularni bijeg

Balkanci pobjegli iz švicarskog zatvora s plastičnim pištoljima

Balkanci pobjegli iz švicarskog zatvora s plastičnim pištoljima
16.05.2013.
u 09:42
Trojica maskiranih
u zatvorsko dvorište ubacili torbu i ljestve za bijeg
Pogledaj originalni članak

Pet zatvorenika, među kojima je i 31-godišnji državljanin BiH, pobjeglo je iz zatvora Bua-Merme u Lozani u Švicarskoj. Bjegunci su, uz pomoć metalnih ljestvi preskočili su visoki zid zatvora, a potom su se s dva automobila odvezli u nepoznato. Spektakularni bijeg odigrao se za vrijeme jutarnje šetnje, u utorak oko 10.20 sati, kada su tri pomagača s “fantomkama” na glavama u zatvorsko dvorište ubacili ljestve i torbu s oružjem kojim su zatvorenici savladali stražu i preskočili zid zatvora. Policija navodi da se među bjeguncima nalaze četiri Balkanca, od kojih je najmanje jedan bio član zloglasne bande kradljivaca dragulja “Pink Panter”, te jedan Francuz.

Glasnogovornik Jean-Christophe Sauterel kaže da je iz zatvora pobjegao 25-godišnji Srbin, koji se nalazio u pritvoru zbog istrage o teškoj pljački. U bijegu je i 31-godišnji Bosanac, koji je zatvoren zbog krađe, 22-godišnji Kosovar, koji izdržava kaznu zbog pljačke, 34-godišnji Albanac pritvoren zbog trgovine drogom i 47-godišnji Francuz koji je osuđen za razbojstvo i kršenje zakona o drogi i oružju.

- U torbi su se nalazili klješta i suzavci kojima su poprskali čuvare kako im ne bi prilazili, a potom su krenuli prema žičanoj ogradi. Petorica zatvorenika uspjela su prijeći preko zida, a šestog bjegunca čuvari su savladali dok se penjao ljestvama.

Cijela operacija bila je izuzetno dobro organizirana i trajala je manje od pet minuta. Očigledno je sve unapred bilo pripremljeno i vjerojatno se samo čekao pogodan trenutak. Nakon što su u stilu komandosa preskočili ogradu bjegunci su sjeli u dva automobila, u crnom BMW-u i bijelom nepoznate marke i odvezli se. Odmah je alarmirana policija koja je blokirala sve cestovne pravce, ali zatvorenici se i dalje vješto prikrivaju i za njima se danonoćno traga. Zbog cijelog slučaja pokrenuta je opsežna istraga u zemlji i inozemstvu - ističe glasnogovornik Sauterel. Pojavile su se i informacije da u torbi nije bilo pravo oružje, nego plastični pištolj, što službeno nije potvrđeno. Policija zbog istrage nije htjela otkriti identitete bjegunaca.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.