Kazne

Bakljade dovode klubove na prosjački štap

Bakljade dovode klubove na prosjački štap
02.12.2012.
u 11:42
Ranije (a možda i sada) klubovi su kupovali pirotehnička sredstva navijačima “zbog pravljenja ljepšeg ozračja”
Pogledaj originalni članak

Nakon posljednje jesenske sjednice Stegovnoga povjerenstva NS BiH možemo “sumirati rezultate” njihova rada. Barem one financijske, odnosno iznose kojima su kažnjeni premijerligaši i koje su dužni uplatiti saveza zbog ispada njihovih navijača, tu i tamo i klupskih čelnika. Nakon pretposljednje sjednice čelnik NS BiH Džemal Čalija rekao nam je kako su jesenas klubovi “uljepšali” njihovu financijsku situaciju sa 173.100 KM. Ako tom iznosu dodamo kazne nakon 15. kola, ukupno se u blagajnu NS BiH jesenas slilo 196.500 KM!

Sarajlije prednjače

Najgore je stradao Borac (10.000), te Željezničar (5000) i Zrinjski (3.000), dok su manjim iznosima kažnjeni Radnik, Sarajevo, Čelik i Rudar. Kroz čitavu jesen “naslov prvaka” podijelili su Željezničar i Sarajevo, koji su za pirotehničke i druge podvige svojih pristaša kažnjeni po 40.000 KM. Borac je “osvojio” treće mjesto (26.500), Zrinjski je četvrti (16.500), Rudar peti... No, ako uz spomenute iznose “prislonimo” kazne koje su bh predstavnici uplatili u blagajnu Uefa, Sarajevo je istinski velikan. Jer, Uefa ga je za ispade na utakmicama protiv bugarskoga Levskog kaznila s 40 tisuća (ne KM, već puno vrijednijih eura), te za ispade protiv crnogorske Zete s još 25.000 eura. Ispada kako je Željezničar “imao sreće” što je u pretkolu Lige prvaka ispao protiv Maribora! Jer, tko zna koliko bi klub s Grbavice još platio da je prošao mariborske “viole”. Ovako, kraći je za “samo” 29.000 eurića...

Uvesti u red “najodanije”

Kada su u pitanju domaće kazne, onda ispada kako Olimpic, Travnik i Gradina imaju savršene navijače, jer njih stegovnjaci saveza nisu ničim kaznili. Da im čestitamo? Šalu na stranu, ali siromašni klubovi ovo više ne mogu podnositi. Preostaje im “nešto raditi” s gledateljima koji pirotehničkim i drugim glupostima tako uporno iskazuju svoju privrženost voljenim klubovima. Ili, tražiti pomoć u zakonima, policiji, zabrani dolaska na tribine “najodanijima”. A možda bi nekim bilo isplativije igrati utakmice bez publike!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.