prvi veleposlanik?

Azem Vlasi: Podijelom Kosova Srbija bi izgubila jug

Foto: Reuters/PIXSELL
Azem Vlasi: Podijelom Kosova Srbija bi izgubila jug
28.09.2012.
u 07:49
Za razliku od Beograda, službena Priština nikad nije pravila probleme međunarodnoj zajednici
Pogledaj originalni članak

- Dačićeva ideja o podjeli Kosova je neozbiljna. Neukusno je da čovJek koji dolazi iz stranke koja je zbog pohlepe želJela mijenjati granice i zbog koje su svi građani bivše Jugoslavije ispaštali, predlaže podjelu. U tom slučaju ostali biste bez juga Srbije, a to pitanje otvorilo bi probleme i u Makedoniji - rekao je za beogradski Press, Azem Vlasi, nekada visoki dužnosnik bivše države, a sada savjetnik premijera Kosova.

Dodaje kako su netočne tvrdnje koje dolaze iz Srbije, da se Kosovu čine ustupci na štetu Beograda.

- Za razliku od Beograda, službena Priština nikad nije pravila probleme međunarodnoj zajednici, uglavnom je prihvaćala sve prijedloge koji su dolazili iz Bruxellesa i Washingtona... Kosovo je neovisna država, a Srbija ako želi - a koliko vidim ne odustaje od puta u EU - morat će prihvatiti tu realnost - kaže Vlasi dodajući kako dijalog na "najvišoj razini trebaju voditi šefovi država Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga, ali i predsjednik Srbije ne treba izbegavati susret s Hashimom Thacije".

- Thacijeva prošlost možda je sporna, ali je sporna i Nikolićeva prošlost - ističe Vlasi izražavajući nadu kako će uskoro u Beogradu Kosovo otvoriti svoje veleposlanstvo. Priznaje kako ne bi imao ništa protiv da postane prvi veleposlanik Kosova u Beogradu jer "poznajem grad i ljude i doprinijeo bih boljoj suradnji između dvije države".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.