nemiri

Alžir blokirao internet, uhićeno više stotina prosvjednika

Foto: Reuters/PIXSELL
Alžir blokirao internet, uhićeno više stotina prosvjednika
13.02.2011.
u 09:09
Vlasti su diljem zemlje blokirale pristup internetu, pa tako i Facebooku.
Pogledaj originalni članak

U prosvjedima koji su se nakon Tunisa i Egipta proširili i na Alžir jučer je, između 2000 prosvjednika, uhićeno nekoliko stotina ljudi, prenose strani mediji. Čak desetorostruko brojnija interventna policija blokirala je u subotu središte alžirskoga glavnog grada, onemogućivši protivnike vlade u organiziranju prosvjednog pohoda.

No, osim što nezadovoljni Alžirci zamjeraju predsjedniku Abdelazizu Boutefliku na represivnom načinu vladanja te zahtijevaju demokratske reforme, sada su dobili novu "injekciju" za bunt. Naime, vlasti su diljem zemlje blokirale pristup internetu, pa tako i Facebooku s obzirom na činjenicu da su organizatori s prosvjednicima komunicirali i preko internetskih društvenih mreža.

Upravo su Egipćani masovno koristili Facebook dok su pripremali prosvjede, sve dok im tamošnje vlasti nisu blokirali internet i na taj način željeli onemogućiti komunikaciju.

Mnogi Alžirci žele novo vodstvo koje će narodu vratiti nadu i stvoriti radna mjesta. Nezadovoljni su velikom nezaposlenošću, manjkom stambenog prostora, visokim cijenama i korupcijom i traže dio dobiti od prihoda ostvarenih izvozom nafte i plina. Predsjednik Bouteflika pokušao je spriječiti masovne prosvjede prošlog tjedna obećanjem o većim demokratskim slobodama i novim radnim mjestima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.