OD 10. TRAVNJA

Alarm: Mandžo bez gola već 335 minuta

Foto: nph / StraubmeierNordPhoto/PIXSELL
Alarm: Mandžo bez gola već 335 minuta
20.05.2013.
u 14:24
- Mario je najveće Bayernovo otkriće ove sezone. Pa on je izgurao Gomeza... Jedini hrvatski strijelac u finalu LP-a bio je Prosinečki za Zvezdu iz jedanaesterca - kaže R. Mihajlović
Pogledaj originalni članak

Sedmorica igrača nastupala su za Bayern i Dinamo. Hrvati Božidar Senčar, Zlatko Škorić, Robert Kovač, Danijel Pranjić, Ivica Olić i Mario Mandžukić te Srbin – centarfor iz Foče Radmilo Mihajlović.

– Bio sam prvi Srbin s kapetanskom vrpcom u Dinamu. Dao mi ju je Josip Skoblar, ali mi je bilo toliko neugodno, da ne izazovem zavist domaćih dečki, pa sam zamolio Zajeca da se organizira tajno glasovanje za kapetana. Tada je, čini mi se, bio izabran Dražen Ladić – prisjeća se 48-godišnji Mihajlović.

Nijemci ga obožavaju

Povod ovoga razgovora je Mario Mandžukić, donedavno najbolji strijelac Bayerna, a sada napadač sa 335 minuta (ili četiri nastupa) bez postignutoga pogotka. Posljednji put bio je strijelac za Bayern 10. travnja u Torinu protiv Juventusa u Ligi prvaka, a u Bundesligi nije zatresao mrežu još od 15. veljače (Wolfsburg).

– Mandžina kriza sasvim je normalna 
 kaže Mihajlović, koji izuzetno simpatizira našega napadača.

– Mario nije mogao cijelu sezonu držati istu golgetersku formu, što me i ne čudi s obzirom na njegovu fizičku potrošnju u svim utakmicama. Međutim, za mene je on najveće otkriće u Bayernu jer, kada netko u svojoj prvoj sezoni izgura iz momčadi Gomeza, onda je to igrač svjetske klase.

Mislite da će ga Heynckes staviti u početnih 11 na Wembleyu?

– Ja sam u to uvjeren. Nedavno nas je u Beogradu posjetio Bayernov skaut Egon Coordes pa smo razgovarali i o Mandžukiću. Priznajem da me Mario iznenadio svojim sjajnim igrama, ja nisam od njega očekivao takvu eksploziju, a Coordes mi je prenio kako su svi u Bayernu oduševljeni Mandžukićem. Osvojio ih je svojim zalaganjem, borbenošću, karakterom, a Nijemci takve najviše vole – dodaje Mihajlović.

Prognoza za London?

– Blaga je prednost na strani Bavaraca, recimo 60:40 posto. Stavljam ih u poziciju favorita jer imaju više alternacija od Borussije, ali i momčad iz Dortmunda ima svoje jake adute. Njihova mladost, polet, brzina transformacije iz obrane u napad zaista su zadivljujući – zaključio je Radmilo Mihajlović, jedini igrač koji je izravno iz Dinama (1989. godine) prešao u Bayern (34 nastupa, 4 pogotka), iako mu se, kako kaže, nije išlo iz Zagreba.

– Imao sam stan blizu stadiona, još tri godine ugovor, uživao sam u Zagrebu. Međutim, Zajec mi je objasnio da me moraju prodati...

Po utakmici 2,8 golova

Kad smo već kod Bayernovih napadača, četvorica njih ove sezone u svim natjecanjima postigla su dvoznamenkast broj pogodaka: Müller 22, Mandžukić 21, Gomez 17 i Ribery 11. A ukupna napadačka statistika je zapanjujuća: Bayern je u 52 utakmice ove sezone postigao čak 146 pogodaka (98 u Bundesligi) što je čak 2,80 po utakmici.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.