Livno

Akrobatski letovi i izložba zrakoplova i jedrilica

Foto: Zoran Grizelj
Akrobatski letovi i izložba zrakoplova i jedrilica
11.06.2013.
u 11:24
Ovo je bila jedinstvena prilika da se posjetitelji upoznaju sa svim čarima ovoga sporta
Pogledaj originalni članak

U zračnoj luci “Stipe Krišto” u Livnu od 5. do 9. lipnja organiziran je aeromodelarski kamp s preletom radioupravljanim modelima jedrilica. Posjetitelji su mogli vidjeti akrobatske letove i izložbu raznih modela replika zrakoplova, helikoptera i jedrilica.

Modelarski miting

To je bila jedinstvena prilika da se posjetitelji upoznaju s ovim sportom, kao i s načinom izrade, nabave i upravljanja aeromodelima. U subotu, 8. lipnja održan je Prvi međunarodni modelarski miting u organizaciji Aerozaprega Slovenia, Aerokluba Livno i RC Piloti Posušje s letačkim programom i demonstracijom modela. Dvadeset modelara iz Slovenije, Hrvatske i BiH s raznim RC modelima raspona od 4 do 6 metara te modelima jedrilica Ventus, Apis, FOX, K6, DG600, Salto, motornim modelima za vuču jedrilica, akrobatskim modelima Hektor i Extra te raznim modelima helikoptera, oduševljavali su posjetitelje.

Samo pohvale

Na mitingu su upriličene discipline: aerozaprega ili vuča jedrilica, akrobacije s motornim modelima zrakoplova i helikoptera, 3D letenje, prikaz modela za početnike. - U Livnu je nazočno 15 modelara iz Slovenije, neki su četvrti put ovdje, uvjeti su fenomenalni. Daleko smo od grada i nikome ne smetamo, uživamo već pet dana, odmakli smo se od svakodnevnog posla i stresa, pustili smo jedrilice i teške misli niz vjetar, izjavio je Mitja Seršen iz Slovenije. Riječi hvale stižu i od Posušaka. - Na poziv Aero kluba Livno i Aerozaprege iz Slovenije došli smo na miting, počašćeni smo pozivom, to su pravi profesionalci, ima se što od njih naučiti, ali ni mi nismo za baciti, kazao je Hrvoje Ćurdo iz kluba RC Piloti Posušje. I domaćini su zadovoljni, ističu da je ovo raj za zaljubljenike u ovaj sport. - Ovdje je na djelu sinergija nas iz BiH i Slovenije, zaljubljenika u letenja, oni su ovdje nazočni godinama, osjetili su zajedništvo i izvrsne uvjete. Oni kombiniraju izvrstan teren, naše gostoprimstvo i njihovu profesionalnost. Svi uživamo i družimo se, kazao je Eduard Krišto, predsjednik Aero kluba Livno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.