Španjolski kup

Abidal zabio prvi gol u karijeri, za prolaz Barce protiv Athletica

Foto: reuters
Abidal zabio prvi gol u karijeri, za prolaz Barce protiv Athletica
06.01.2011.
u 10:59
Nogometaši Barcelone prošli su osminu finala španjolskog Kupa protiv Atletic Bilbaa, ali samo zahvaljući golu više u gostima. Prolaz je Barci donio Eric Abidal, kojemu je to bio prvi gol u karijeri.
Pogledaj originalni članak

Athletic Bilbao znao je otkud mu prijeti opasnost kad igra protiv Barcelone. Sa svih strana. No da će baš zabiti Eric Abdial... doživio je Athletic sudbinu Hrvatske na SP-u 1998. godine protiv Francuske. Zabio im je čovjek koji nikad prije nije okusio slast proslave golova. Barcelona je s 1:1 prošla dalje zbog gola u gostima, a prva utakmica na Nou Campu završila je 0:0. 

No Abidal je s posebnim žarom igrao protiv Athletic Bilbaa. U 54. minuti s tribina ga je netko od domaćih navijača pogodio predmetom. Pao je Abidal na travu i neko vrijeme proveo razmišljajući kako se odužiti navijačima. Smislio je i 20 minuta kasnije zabio nakon akcije Xavija i Messija.

Domaćini su izjednačili u 84. minuti preko svog najboljeg strijelca, igrača i jedinog reprezentativca, Fernanda Llorentea.

Xavi Hernandez odigrao je svih devedeset minuta za goste i upisao rekordni 550. službeni nastup u Barçinu dresu. Dvadeset dana prije svog 31. rođendana tako je prestigao dosadašnjeg rekordera, Miguelija.

Kup kralja, osmina finala, uzvrati:

Athletic Bilbao – Barcelona 1-1, prva utakmica 0-0 (Llorente 84 / Abidal 74)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.