BEVANDA I REEKER

Amerika očekuje da se unutar institucija BiH provedu reforme

reeker
Zoran Grizelj
05.07.2013.
u 10:39

Na prijmu je temperamentnu raspravu snimio 
naš fotoreporter

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda susreo se na marginama proslave američkog Dana neovisnosti uprliličenog u Veleposlanstvu u Sarajevu sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika Philipom Reekerom. U neformalnom razgovoru Bevanda i Reeker razgovarali su o trenutačnoj političkoj krizi i iskušenjima s kojima se BiH suočava oko nastavka reformi potrebnih za približavanje Europskoj uniji i NATO-u.
“Iznimno sam zahvalan američkoj administraciji za snažnu potporu Bosni i Hercegovini i dalje motiviranje kako bismo se brže približili u euroatlantskim integracijama.

Posebno je značajno to što je gospodin Reeker istaknuo da očekuje da se unutar institucija sustava postižu potrebni kompromisi i dogovori”, rekao je za Večernjak predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda. Dodao je kako je američkom diplomati prenio osobnu i odlučnost Vijeća ministara da provode reforme koje su od temeljnog značaja i koristi za građane BiH. Pri tome je ocijenio da je posebno važno riješiti pitanja koja bi pomogla da se otklone sve zapreke za podnošenje zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji, kao i za dobivanje MAP programa za članstvo u NATO savezu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?