Obama zadovoljan

Amerika izbjegla 'fiskalnu liticu', porezi rastu najbogatijima

Barack Obama
Press Association/PIXSELL
02.01.2013.
u 08:17

Američki predsjednik Barack Obama pohvalio je dogovor između demokrata i republikanaca kojim je izbjegnuta "fiskalna litica" što bi značilo povećanje poreza i smanjenje potrošnje.

Američki predsjednik Barack Obama pohvalio je dogovor između demokrata i republikanaca kojim je izbjegnuta "fiskalna litica" što bi značilo povećanje poreza i smanjenje potrošnje te je kazao da je to "samo jedan korak u široj akciji snaženja ekonomije", piše BBC.

Američki predsjednik je održao govor nakon što je Predstavnički dom izglasao prijedlog koji je podupro Senat. Po tom prijedlogu se povećavaju porezi najbogatijima i na dva mjeseca odgađa kresanje troškova.

Na izglasavanje su pozitivno reagirala azijska i australsko tržište. Obama je govorio prije svog povratna na odmor na Havaje koji je prekinuo zbog nemogućnosti dogovora između demokrata i republikanaca. - Potpisat ću zakon koji povećava poreza za 2 posto najbogatijih Amerikanaca. Njime se sprječava povećanje poreza srednjoj klasi - kazao je Obama no i upozorio da je još uvijek previsok deficit američkog proračuna.

Mjere "fiskalne litice" na snagu su stupile u ponedjeljak u ponoć, a značile su smanjenje troškova i dramatično povećanje poreza. No, nakon dogovora demokrata i republikanaca te mjere su odgođene, a porezi će rasti samo najbogatijima.

>>'Zaključajte vrata, skrijte sav alkohol i dogovorite se kao ljudi'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?