Drama u automobilu

Američki heroj: Djevojčica spasila majku tijekom dijabetičkog napada

djevojčica SAD
Screenshot/ABCNews
29.01.2013.
u 08:05

Pametna devetogodišnjakinja iz američke savezne države uspjela je majku spasiti tijekom dijabetičkog napada dok je vozila automobil i brže od 100 kilometara na sat.

Pametna devetogodišnjakinja iz američke savezne države uspjela je majku spasiti tijekom dijabetičkog napada dok je vozila automobil i brže od 100 kilometara na sat, piše ABCNews.

42-godišnja Jennifer Sheridan je vozila svoju kćer Aleksandru u McDonald's nakon što su bile na košarkaškoj utakmici. Sheridan boluje od dijabetesa te je u tom trenutku doživjela dijabetički napad kada njezina razina šećera u krvi naglo opadne.

"Ničega se ne sjećam"

Kazala je da nije bila svjesna što joj se dogodilo. - Još uvijek sam bila pri svijesti i govorila, rekla mi je kćer. No, ja se ničega od toga ne sjećam - kazala je Sheridan. - Prošli smo kroz crveno svjetlo, rekla mi je i znam da sam si kazala da moramo stati. O tome sam razmišljala, ali nisam to mogla obaviti - rekla je majka.

Potom su prošli i pokraj njihove kuće i McDonalds'a, a Aleksandra je vrištala i plakala tijekom vožnje koja je trajala 15 do 20 minuta, ali je i da je uspjela razgovarati s majkom. - Rekla je da mi je govorila da vozim prebrzo ili presporo. Svašta mi je govorila - rekla je majka.

Djevojka ugasila automobil kada je krenuo prema jarku

Tijekom vožnje ju je nazvao suprug, a Aleksandra mu je vikama na slušalicu da će sletjeti s ceste. Tada joj je automobil krenuo udesno, prema kanalu i drveću, a Aleksandra je shvatila da to tako neće ići te je ugasila automobil. Kada je automobil napokon stao, Aleksandra je majku polako nahranila sa čokoladom koju je imala u vozilu.

- Kada smo stali i uspjela se sabrati, tada me nahranila - rekla je Sheridan. Na mjesto događaja su prolaznici pozvali policiju i vatrogasce. Policajci su nagradili Aleksandru sa lutkom patke žute boje, koju su nazvali "zlatna nagrada za heroje". Ovo nije bio prvi puta da spašava mamu tijekom dijabetičkog napada - prije dvije godine, dok su bile u domu, djevojka je pozvala pomoć nakon što se majka srušila na kuhinjski pod.

>>Beta-karoten pomaže u borbi protiv dijabetesa 2?

>>Otkriće osječkih znanstvenika pomoći će tisućama oboljelih

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije