Nogomet

Ako mora poginuti, Široki će to uraditi sa stilom...

Široki
08.08.2013.
u 10:46

Cilj je odigrati srčano i pametno, te zadržati svježinu za nedjeljni derbi protiv Sarajeva na stadionu Koševo

Nogometaši Širokoga Brijega stigli su jučer u Trst i odsjeli u hotelu Continentale u središtu grada, nakon što su u utorak krenuli s Pecare i prenoćili u Delnicama.

Stadion Triestine


Sinoć su u vrijeme večerašnjeg uzvratnog susreta trećeg pretkola Europske lige protiv Udinesea (20.45) na prelijepom tršćanskom stadionu Nereo Roco održali trening. Stadion prima 32.445 gledatelja, izgrađen je 1992. godine i na njemu igra domaća Triestina, član talijanske Serie C, klub u čijoj povijesti stoji da je u više navrata igrao i u Serie A. Kad već spominjemo tršćansku nogometnu povijest, recimo da je 1946 – 1948. tršćanska Ponziana igrala u ligi bivše Jugoslavije. Bilo je to u vrijeme kad je velika sjevernotalijanska luka Trst bila “posebna država”, tj. prostor Slobodne Teritorije Trsta (STT), koji je kasnije međunarodnim ugovorima podijeljen između Italije i Jugoslavije. Italiji je pripao grad (tzv zona A), Jugoslaviji slovensko primorje i Istra (zona B). Trst po zadnjem popisu ima 207.000 stanovnika. Udinese renovira svoj stadion u 73 km udaljenim Udinama (100.000 stanovnika) , pa će ugostiti Široki u Trstu, kao što je i Široki ugostio njega u Zenici. Pobjeda Talijana na Bilinu polju (3:1) u prvom susretu ne ostavlja momčadi s Pecare gotovo nikakve izglede za prolaz. Ne samo zbog rezultata, nego i ukupne reputacije i vrijednosti ovih momčadi: -U prvoj utakmici do poluvremena Udinese nam je održao sat nogometa. Vidi se razlika u kvaliteti, ali u nastavku smo se dobro oduprijeli, rekao je trener Širokoga Slaven Musa.

Što bolji otpor

Uoči uzvrata njegova želja i želja njegovih igrača je pružiti što bolji otpor i ostvariti što povoljniji rezultat, te, koliko je moguće, zadržati svježinu u momčadi kako bi u nedjelju na Koševu protiv Sarajeva Široki ostvario što bolji rezultat. Iskusni Wagner i Kordić sjedit će na klupi. Vjerojatno će Musa izvesti slijedeći početni sastav: Bilobrk, Blaić, Ješe, Špikić, J. Barišić, Ivanković, Plazonić, Ćorić, Marić, Zakarić, I. Barišić. Uz Wagnera i Kordića možda u nastavku u igru uđu Marković, Kožul, Šilić, Ljubić... I trener Udinesea Francesco Guidolin u prigodi je “mijesiti” momčad, jer ima veliki izbor kvalitetnih i redom skupih nogometaša. Ipak, očekuje se kako će od početi s jedanaestoricom: Kelava, Allan, Danilo, Domizzi, R.Pereira, Basta, Pinzi, Heurteaux, Silva, Muriel, di Natale. No, tu su još jednako kvalitetni Lazzari, Widmer, G. Pereira, Reginaldo...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?