MILORAD DODIK:

Ako branitelji budu blokirali ceste, ostaju bez svih prava

dodik
Dejan Moconja/VLM/Pixsell
26.01.2011.
u 15:28

S Boračkom organizijom RS-a (BORS), zaprijetio je Dodik, neće u tom slučaju razgovarati jer smatra da su upozorenja te kategorije stanovništva “neprimjerena, nekorektna i udar na RS”.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik upozorio je danas da, ukoliko razvojačeni branitelji u RS-u organiziraju prosvjede i blokiraju prometnice jer im nije isplaćen braniteljski dodatak, “neće dobiti ništa” i “braniteljska naknada bit će ukinuta”.

S Boračkom organizijom RS-a (BORS), zaprijetio je Dodik, neće u tom slučaju razgovarati jer smatra da su upozorenja te kategorije stanovništva “neprimjerena, nekorektna i udar na RS”.

“Ni BORS ni bilo tko drugi ne može uvjetovati vlast RS-a. Ako nismo bili spremni da prihvatimo uvjetovanje međunarodne zajednice, nismo ni njihova. Nismo više spremni da trpimo nekoliko tipova koji pokušavaju da, bez obzira na ovo što smo učinili, sve to prikažu na jedan drugi način”, ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Također tvrdi da je uredbom precizirano da se do kraja prvog kvartala treba isplatiti braniteljski dodatak, te da je “ranije to bilo moguće završiti do pravoslavnog Božića”, a sada nije.

Ističući kako nitko nije rekao da taj dodatak neće biti isplaćen, Dodik je kazao i da je sporan broj branitelja prve kategorije zbog čega će se i to morati da “riješi” .

Potvrdivši da je o tom pitanju razgovarao i s premijerom u tehničkom mandatu Aleksandom Džombićem, dodao je da će do 5. veljače biti isplaćene naknade braniteljima koji imaju odlikovanja, 20. veljače prva i do 1. ožujka druga rata, čime će se, kaže, ispoštovati, rok.

A, kako kaže, ne može nitko ucjenama ili prijetnjama institucijama RS-a da pribavi bilo kakvo rješenje.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
park
17:57 26.01.2011.

Kadija te tuži , kadija te sudi....., izbori su prošli glasovi mu više netrebaju , a vi stoko crknite . Bitno je da moj sin ima viograde i bezpovratne kredite , vama stoko netreba ništa . To je između ostalog idol zapadne Hercegovine....., ako mislite da su Tunis i Egipat daleko grdno se varate .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?